Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR / İSTANBUL,() SINIRDA düşürülen Rus Su-24 savaş uçağının ardından bazı Türk vatandaşlarının Rusya’ya girişlerine izin verilmedi. Sabah saatlerinde Moskova'daki Sheremetyevo Havalimanı'na inen bazı Türk vatandaşları ülkeye alınmadı

Aeroflot Rus Havayolları ile bugün saat 12.45’de Moskova’dan İstanbul’a geri gönderilen üç Türk yolcu’dan birisi olan Aytaç Bahri, Rus olan hamile eşini göremeden geri gönderildiğini belirterek şunları söyledi:
“ Benim eşim Rus. Sibirya’da yaşıyor. Ben de onun yanına gitmek için once Moskova’ya oradan da eşimin yanına gidecektim. Evlilik cüzdanımı gösterdim. Buna rağmen dinlemediler. Ancak Moskova havalimanından geri gönderildim. Eşim Şubat ayı başında doğum yapacak. Korkarım böyle giderse doğumda eşimin yanında olamayacağım.”
Dün sabah saatlerinde Moskova'daki Sheremetyevo Havalimanı'na inen bazı Türk vatandaşları ülkeye alınmadı.

Pasaportlarına vize iptal damgası vurulan Hasan Sevinç ise pasaportunu basın mensuplarına gösterirken, “ Bu sadece vize iptal damgası. İşler düzelirse yeni vize ile tekrar belki gidebilirim” dedi.
Süleyman Devrim isimli işadamı ise Rusya’ya alınmayan Türk vatandaşlarından birisiydi. Devrim, “ Kötü davranış şeklinde değil fakat sınırda pasaportu ilettiğimizde tekrar aldılar, pasaportu götürdüler. Biz de salonda 12 saat bekledik. Yemek ve suya 5 saat sonra ulaşabildik “ dedi.
Rusya’da inşaat işiyle uğraşan mimar İbrahim Türkan da “ Moskova’dan çıkanlarla ilgili sıkıntıyı duymuştuk. Fakat biz zorlukla karşılaşmadık normaldi. 15 gün sonra döndüğümüzde nasıl bir zorluk yaşayacağımızı bilmiyoruz. Şimdi bu arkadaşların yaşadıklarını görünce endişe duymaya başladık” diye konuştu.
Bu arada Rus yolcuların ise Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Bugün Moskova’dan İstanbul’a gelen Aeroflot Rus Hava Yolları’nın uçağında çoğunluğu Rus turistlerin oluşturduğu gözlendi.

(FOTOĞRAF)