KARABÜK (AA) - Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde Türk milletinin tek parti iktidarını koalisyona tercih ettiğini belirterek, "Güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır" dedi. 

Özcan, seçimlerin güven ortamında gerçekleşmesinin Türkiye'nin demokrasisi açısından memnuniyet verici olduğunu ve milletin büyük bir olgunlukla iradesini sandıkta gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu gösterdiğini vurgulayan Tuncay Özcan, şunları ifade etti:

"Halkın büyük bir desteğini alan AK Parti'yi ve tüm partileri tebrik ediyorum. Son 2 yılda 4 farklı seçim yaşadık. Güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması istikrar, huzur ve güveninin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Hepimiz aynı gemideyiz. Uzlaşı içinde birlikte çalışmalıyız. Ortak akılla tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Siyasi belirsizlik ülkemizdeki bazı sorunların derinleşmesine neden oldu."

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur ise "Milletimiz istikrara oy verdi. Türkiye'nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların eylemleri de boşa çıkmıştır" diye konuştu.

Nur, ülkedeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devamı için milletin yeni bir dönemin başlangıcını yaptığını dile getirdi.

Türkiye için büyük bir şans doğduğunu anlatan Ahmet Nur, "Kalkınma yolunda önemli bir dönüm noktası olacak. Türkiye için büyük bir şans. Türkiye'nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların da eylemleri boşa çıkmıştır. Milletimiz net bir şekilde tercihini tek parti iktidarı yönünde kullandı. 7 Haziran sonrası yaşanan sıkıntıları vatandaş ve iş dünyası net bir şekilde gördü" şeklinde konuştu.

Nur, Türkiye'nin sağlıklı büyümesini sürdürmesinin 13 yıldır olduğu gibi sağlıklı bir siyasi istikrar yapısından geçtiğini de aktararak, şöyle devam etti:

"Sonuç, iş dünyasının da arzu ettiği bir sonuçtur. İş dünyası, kara bulutları, belirsizliği ve istikrarsızlığı sevmez. Yatırımcılar sakin, güvenli ve huzurlu bir liman ararlar. Bu limanda gemiler yeniden Türkiye'nin parlak geleceğine yol almak üzere demirleyecek. Bu anlamda Türkiye'nin ilk ağır sanayisinin temellerinin atıldığı Karabük'te sandığa yansıyan irade de bizleri sevindirdi. İlimizden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı tebrik ederim. 4 yıllık sürede yakalanan istikrar ile Karabük'ün de bu değerli iki isimin öncülüğünde arzu edilen noktalara ulaşacağına inancımız tamdır. İş adamları olarak imalat sanayisine dayalı İsmetpaşa Organize Sanayi Bölgesi ve Filyos Limanı'nın kurulması ile Türkiye'nin öncü illerinden ve dünyaya açılan kentlerinden biri olacağına inanıyoruz."

Memur-Sen Karabük İl Temsilcisi Zeki Öz de uzlaşmaz bir tutum içerisine girenlere, her şeye 'hayır' diyenlere, kirli ittifaklara ve kaos planı yapanlara milletin inanılmaz güzel bir cevap verdiğini bildirdi.

Milleti aşağılayanlar, alay edenler ve "göbeğini kaşıyan adam" diye nitelendirenlerin bir kez daha kaybettiğini vurgulayan Öz, şöyle konuştu:

"Millet iradesine ve demokrasiye sahip çıkarak 'yeniden büyük Türkiye' idealine sahip çıkmıştır. 7 Haziran'da tek başına iktidar çıkmadı ve millet siyasi partilere 'uzlaşın' mesajı verdi. Bu mesajı muhalefet partileri anlamak istemediler. Ülkemizde 5 aylık bir kayıp dönem yaşandı. Milletimiz bu kaybı gördü. Ekonomi bu olumsuz durumdan çok etkilendi. Milletin söylediğini anlamayanlara, 1 Kasım'da milletimiz gerçekten önemli bir ders verdi. Uzlaşmaz bir tutum içerisine girenlere, her şeye 'hayır' diyenlere, kirli ittifaklara ve kaos planı yapanlara milletimiz inanılmaz güzel bir cevap verdi. Bu seçim bizim demokrasi zincirimizi önemli ölçüde güçlendirdi. Vesayet bir kez daha kaybetti. Millet kendi aklı ile alay edilmesini istemiyor. Bu seçimde halkımız hizmete, projelere oy vererek demokrasiden yana yer almıştır. Blok siyaseti çökmüş ve iflas etmiştir. Bu seçimde herkesi kucaklayan siyaset kazanmıştır. Budan sonraki süreç de verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bunların takipçisi olacağız."

Karabük'te esnaflık yapan İsmail Çetinceviz de 7 Haziran sonrası yaşanan olumsuz gelişmelerden ekonominin olumsuz etkilendiğini ifade ederek, "Ekonominin canlanmasını bekliyoruz. Siyasi liderler birbirlerine ılımlı yaklaşmalı. Terörün bitmesini arzuluyoruz. Bu ülkede herkes huzur içinde yaşamak istiyor" değerlendirmesinde bulundu.