TÜRKİYE'nin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu'nun Aydın'ın Söke İlçesi'nde yaşayan yeğeni Nurcan Purçu, üniversiteye giriş sbınavında Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi okul öncesi öğretmenliği bölümünü kazandı.
Atatürk Mahallesi Çay İçi Parakendelerindeki evlerinden, her gün yaklaşık 3 kilometre yol kat ederek gittiği Söke Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nden, bölüm birincisi olarak mezun olarak kütüğüne adını yazdıran Nurcan Purçu, hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğine bir adım daha yaklaştı. Amcasının oğlu CHP'li Milletvekili Özcan Purçu'nun bir zamanlar yaptığı gibi boş vakitlerinde kargıdan plaj şemsiyesi örerek aile ekonomisine katkı yapan Sökeli Nurcan Purçu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Okul Öncesi Öğretmenliğini kazandı.
'Ağabeyim' dediği Özcan Purçu'nun kendilerine ışık olduğunu söyleyen Nurcan Purçu, "Bugüne kadar ortaöğretim sonrası okuyan, üniversite eğitimi alanımız çok az. Özcan abimizin azmi, mücadelesi bizlere adeta yol gösterici oldu. İmkan verildiğinde daha uzun vadeli bir eğitimle bir yerlere gelinebileceğini milletvekilimizden gördük. Çok mutluyum" dedi.
Özcan Purçu'nun Mersin'de Roman çocuklarına yönelik etüd merkezi projesinin ülke geneline yayılmasını isteyen Nurcan Purçu, "Roman etüt merkezlerinde gönüllü öğretmenlik yaparak; daha çok, çocuğun iyi koşullarda eğitim almalarına katkım olmasını çok isterim" dedi.
Gençliğinde sepet, güneş şemsiyesi örerek harçlığını çıkardığını söyleyen CHP'li Purçu da "Roman hemşehrilerimizin ekonomik ve sosyal durumları ortada. Kızımızın üniversite eğitiminde daha çok maddi desteğe ihtiyacı olacak. AB Fonlarından burs alabilmesi için girişimlerde bulunarak ona üniversite yaşamında destek olma arzusundayız" dedi.

FOTOĞRAF