SAMSUN (AA) - Türkiye Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğiyle "Ayrıca Tanı Stratejileri ile Nörografi-Son Plak" konulu EMG kursu düzenlendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, programın açılışında yaptığı konuşmada, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen OMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hacer Erdem Tilki ile diğer destekçilere teşekkür etti.

Kursun 2 gün süreceğini, programın başka kursların açılmasına da vesile olabileceğini belirten Kaplan, "Kurslar, genç araştırmacılar, hekimler için çok önemli" dedi.

Kaplan, şöyle konuştu:

"Teorik bilgi ile uygulamanın birlikte yapıldığı bilimsel etkinlikler, akademik gelişmemizde, uzmanlık alanımızda önemlilik arz etmektedir. Burada elde edilen bilgiler etkin ve doğru kararlar verilmesine destek olarak hızlı işlerin gerçekleşmesine vesile olmaktadır. Bu da son derece önemli. Ülkeler kendi kaynaklarını ekonomik kullanmak durumundadır. Bu bilgiler sizlere doğru kararı doğru teşhisi verebilme yetisini kazandıracaktır."

Tilki ise kursta nomografi ve son plak incelemelerini ayırıcı tanı stratejileri ile gözden geçirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Eğitim sayesinde EMG yaparken yaşanan konfüzyonu azaltmayı hedeflediklerini vurgulayan Tilki, "Bu kurs için yoğun çalışma programlarında bize yer açan, programlarını bize göre ayarlamakta tereddüt etmeyen değerli hocalarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından oturumlara geçildi.