TÜRK futbolunda üç büyüklerin Euroluk dolarlık sponsorluk anlaşmalarına imza attığı, pek çok Anadolu kulübünün bulundukları kentin büyük sanayi kuruluşlarından ciddi reklam desteği gördüğü bir ortamda, Ege takımlarının sahipsizliği formalarına da yansıdı.
Spor Toto Süper Lig ve PTT 1'inci Ligi'nde yer alan 6 Ege kulübü de bu sezon ilk maçlarına göğüs reklamı olmayan formalarla çıktı. Süper Lig'de 3 sezondur Köfteci Ramiz ve Keskinoğlu ile reklam anlaşması yapan Akhisar Belediyespor, bu sene Torku Konyaspor ile oynadığı ilk maçta sırtında Aksa Jenaratör logosu olan, göğsü boş formayla mücadele etti.
Geçtiğimiz sezon sadece formanın sırtına Yırcalı'dan reklam alan Balıkesirspor'da bu sezon göğüs reklamı alamadı. Geçen yıl Aydem'in göğüs reklamını takan Denizlispor da yarışa boş formayla başladı.
Geçen sezon kendi yöneticilerinden başka reklam veren bulamayan Karşıyaka, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 2 milyon TL'lik basketbol şampiyonluk ödülünü bu sezon Spor Toto reklamı olarak formasına aktaracak. Ancak Karşıyaka'nın de ilk maçta forması boştu. Göztepe forma reklamından öte, büyük çaplı sponsorluk peşinde koştu. Bu arada formanın koluna Can Grup'tan reklam alan Altınordu'nun göğsü de boş kaldı.