Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 2015 yılında 35 milyon TL’lik köylere yatırım yapılacağını söyledi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 2015 yılını vatandaşlara götürülecek hizmetle zirve yılı olarak belirlediklerini ifade ederek, “Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza götürülecek parke, yol, içme suyu, kanalizasyon, trafik işaretleri, durak, sondaj hizmetleri için 35 Milyon kaynak ayıran idare, mesai mefhumu gözetmeden çalışıyor. İlimizde bulunan 201 yerleşim yerinden kanalizasyonu bitirilen 121 yerleşim birimine 12 milyon TL harcanarak 550 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeniyor. Çalışmalar her ilçede 2 ayrı, İl merkezine bağlı köylerde 3 ekip olmak üzere toplam 9 ekiple yürütülerek, 3 ay içerisinde bitirilecektir. Kanalizasyonu olmayan 80 yerleşim yerinin bu yıl kanalizasyonunu bitirilecektir.2015 yılı sonunda Kanalizasyonu olmayan hiçbir yerleşim birimi kalmayacaktır. Şuana kadar 25 yerin kanalizasyonunun bitirildiğini ekiplerin çalışmalara devam ediyor. Köylerimize 25 adet sondaj vurulduğu, su tamiratında 65 üniteye, kanalizasyon tamiratında 50 üniteye hizmet götürüldü. 15 Mayıs itibariyle yama çalışmasına, 25 Mayısta asfalt dökümüne başlanacak. Asfalt olacak yolların serme sıkıştırma işlerinin devam ediyor. 7 köyün su şebekesini yeniledik, 1 Haziran itibariyle çöp toplama ve transfer alanlarının bitirilerek 201 ünitenin çöplerini toplayacağız, bunun için 5 araç bin adet konteyner temin ettik. Afrin Büz - Baca ve Asfalt tesisinden isteyen herkese, istediği sayıda büz-baca satışı planladık. Ayrıca ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere bir taş ocağı ruhsatı alma çalışmaları son aşamaya geldi. Vatandaşlarımız için yolcu durakları yaptırıldı. Afrin’deki şantiyeye yoldan geçen yolcular için çeşme yapıldı, mescit çalışması devam ediyor. Her köyümüze köy ortak yapılarında kullanılmak üzere köy yardımı yapılacak“ dedi.
Yapılan girişimler sonucu en iyi şekilde kaynak temin edildiğini ifade eden Genel Sekreter Bolat, “İl Özel İdaremizin birlik ve beraberlik içinde başta Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve vefakar çalışanlarımızla Kilis için en iyisini yapmanın gayret ve çabası içindeyiz. 2015 yılı sonunda görev sahamızda bugünkünden daha iyi ve yaşanabilir bir ortam hazırlayacağız. Bu çalışmalarda başta Hükümetimiz, Sayın Valimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere, Katkıda bulunan herkese Kalbi şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. (MAD-VSA-Y)