Bakıcı Şaşıoğlu: "Rüzgar'ı ailemizin ferdi gibi gördük. İstiyorum ki keşke devletimiz mama ve bez ihtiyacını karşılasa da çocuk bende kalsa, koruyucu aile olsam çünkü çok sevdik. Annesine, çocuğu emniyete teslim edeceğimi söyledim. 'Ben bakamıyorum, istersen çöpe at, ne yaparsan yap' dedi. Çocuğa acıyorum. Ben, şimdi bundan nasıl ayrılacağım"

Adana'da, annesinin 2-3 günlüğüne bıraktığı ancak 1 ay geçmesine rağmen "Ben bakamıyorum, istersen çöpe at" diyerek almaya gelmediği bebeği polise teslim eden bakıcı Suzan Şaşıoğlu, ailenin bir ferdi gibi gördükleri Rüzgar bebeğe koruyucu aile olmak istiyor.

İddiaya göre iki çocuk annesi Suzan Şaşıoğlu, yaklaşık bir ay önce bir arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı S.S'nin bebeği Rüzgar Ayaz S'yi, annesi rahatsız olduğu gerekçesiyle birkaç gün bakmak için teslim aldı. Bir hafta geçmesine rağmen bebeğini almayan S.S, bakıcı Şaşıoğlu'ndan bebeğine bakmaya devam etmesini, mama ve bez getireceğini ayrıca bakıcılık ücreti de vereceğini söyledi. Bunun üzerine bebeğe bakmaya devam eden Şaşıoğlu, bez ve mama getiren ancak ücret ödemeyen S.S'ye artık bebeğe bakamayacağını belirtti. Anne S.S'nin parası olmadığını ve artık bebeği de istemediğini söylemesi üzerine 100. Yıl Polis Merkezi Amirliği'ne giden Şaşıoğlu, bebeği gözyaşları içerisinde emniyet güçlerine teslim etti.

"Anne, 'İstersen çöpe at' dedi"

Şaşıoğlu, merkez Çukurova ilçesindeki evinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rüzgar Ayaz bebeğe çok üzüldüğünü söyledi. Bir aydır bebeğin kendisinde kaldığını anlatan Şaşıoğlu, şunları anlattı: "Bir hemşehrimiz beni aradı, 'Tanıdığımız biri var, onun kızı doğum yapmış, şu anda rahatsız, bebeğine bakacak birisi lazım, iki üç gün evinizde kalabilir mi?' dedi. Ben de kabul ettim. Doğduktan sonra bebeği hastaneden getirdik, 33 gün oldu. Annesini aradım 'Neden gelmiyorsunuz' dedim. Annesi, babasının çocuğu kabul etmediğini söyledi, 'Benim de bakacak param yok' dedi. 'Sen bakarsan ben sana para bulacağım, çocuk sürekli sende kalacak' dedi. Bir aydır para alamadım. İmkanım da yok, çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamıyorum."

İki çocuk annesi Şaşıoğlu, çocukları ve eşi Cemal Şaşıoğlu ile Rüzgar Ayaz'ı çok sevdiklerini belirterek şunları kaydetti: "Rüzgar'ı ailemizin ferdi gibi gördük. 4-5 günden bu yana annesine ulaşamıyorum, son ulaştığımda 'Param yok. Hiçbir yerden bez ve mama tedarik edemiyorum, ne yaparsan yap' dedi. İstiyorum ki keşke devletimiz mama ve bez ihtiyacını karşılasa da çocuk bende kalsa, koruyucu aile olsam çünkü çok sevdik. Annesine, çocuğu emniyete teslim edeceğimi söyledim. 'Ben bakamıyorum, istersen çöpe at, ne yaparsan yap' dedi. Çocuğa acıyorum. Ben, şimdi bundan nasıl ayrılacağım."