SAMSUN (AA) - Canik Belediyesi ile Samsun Makina Mühendisleri Odası (MMO) arasında "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" hakkında protokol imzalandı.

Belediye hizmet binasında yapılan törende, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seit İleri ile MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Özkan Er protokol imzaladı.

Törende konuşan İleri, insanların can güvenliğini ilgilendiren bir konuda sözleşme imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "İlçemizde mevcut asansörlerin bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığı düzenli olarak denetleniyor. Hayati önem taşıyan bu konuda daha iyi sonuçlar almak için yeni bir protokol yaptık. Önceliğimiz insan güvenliği ve güvenli bir kent oluşturmaktır" dedi.

MMO Şube Başkan Yardımcısı Özkan Er ise protokol gereği asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığının tespitini kendilerinin yapacağını söyledi.

Canik ilçesindeki bulunan binalardaki asansörlerin kontrollerinin TSE 81-1 veya 81-2 standartlarına göre gerçekleştirileceğini ifade eden Er, "Güvenli kent, güvenli yaşam için Canik Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde bir adım daha attık. Asansörler güncel hayatımızda yoğun kullanılan dikey bir ulaşım aracıdır. Olası kazaların önüne geçebilmek ancak etkin bir denetimle mümkündür" diye konuştu.