Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, hizmet vermekte olan Hayvan Bakım Barınağı’nın genişletilmesi ve yenilenmesi için devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Projenin henüz tamamlanmamış olmasına rağmen projeyi alıp kullanan başka şehirler olduğunu, tamamlandığında ise bölgede örnek teşkil edecek bir hayvan barınağı durumuna geleceğini belirten Saraçoğlu, "Bu proje bize yaklaşık maliyet olarak 2 milyon 400 bin TL’ye geldi. Bu proje tamamlandığında şehrimizde hayvanların yaşadığı sıkıntı ve vatandaşlarımızın hayvanlardan dolayı yaşadığı sıkıntıyı yüzde 10’lara, 5’lere düşüreceğiz." diye konuştu.

Kütahya’da hizmet vermekte olan Hayvan Barınağı’nın, genişletilmesi ve iyileştirilmesi çalışmaları için Kütahya Belediyesinin başlattığı inşaat çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Saraçoğlu, Hayvanların bakımlarının yapıldığı alanları, barınmalarının yapıldığı alanları ve yeni yapılmakta olan yerlerinde inşaatlarında incelemelerde bulunarak, bu yerlerle ilgili bilgiler aldı.

Yaklaşık olarak barınağın yüzde 50’sinin tamamlandığını belirten Saraçoğlu, geri kalan yüzde 50’lik kısmının da 2 veya 3 ay içinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Saraçoğlu, "Hayvan Barınağı inşaat incelemesini gerçekleştiriyoruz. Hayvan Barınağı Kütahya’da gündem olan Türkiye’de gündem olan konulardan bir tanesi. Bizim yine eski barınağımız diğer şehirlere baktığımız zaman örnek olan bir barınaktı. Fakat bir bunun daha çok geliştirilmesini, daha çok iyileştirilmesi hayvanlarımızı da daha modern yerlerde bakımını gerçekleştirme adına bir proje gerçekleştirdik. Tabi projeyi genişletme noktasını da mevcut bulunan hayvan barınağımızın, çevresinde bulunan hazineye ait araziyi de yaklaşık 40 dönüm araziyi de tahsis olarak biz Kütahya Belediyesi olarak aldık. Mevcut arazimizle beraber yaklaşık 55 dönüm bir araziye sahip olduk. Tabi bu bir şehir için çok çok önemli, gelişmiş şehirler için çok çok önemli" dedi.

Yüzde 50’si tamamlandı

Barınağın yüzde 50’lik kısmının şu an itibariyle tamamlandığını belirten Saraçoğlu; "Burada bizim geçen yıl başlamış olduğumuz inşaat faaliyetlerimiz devam ediyor. Şu an itibariyle inşaat faaliyetimizin yüzde 50 seviyesini tamamladık, yüzde 50’lik bir bölümü kaldı. Tahmin ediyorum 2, 3 ay içinde de bunu tamamlayarak bu alanı hizmete sunacağız. Son dönemlerde şehir içinde tabi başıboş hayvanların gezmesi, insanları rahatsız etmesi bizi de rahatsız ediyor. Ama şu an da mevcut bulunan inşaat dolayısıyla biz burada çok az sayıda hayvanlarımızı burada tutabiliyoruz. Tabi bununla ilgili de tüm dışarıdaki hayvanların hem barınma hem de beslenme odakları kurarak yaklaşık 30 civarında tüm şehrin değişik alanlarında, günlük olarak ekiplerimiz, veteriner ekiplerimiz kendi çalışma arkadaşlarımızla beraber onların yiyeceğini, içeceğini ne ihtiyaçları varsa görüyorlar. Bunun Kütahya halkı tarafından bilinmesini istiyorum" diye konuştu. (EFE)