Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nde kayak sezonu, Vali Şerif Yılmaz’ın da katıldığı bir törenle açıldı.
Gediz Murat Dağı’nın bin 850 metre yüksekliğinde Sarıçiçek Yaylası’nın Göl Yeri Mevkii ile Tahta Oluk Mevkii arasında bulunan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.
Murat Dağı’nın Ege bölgesinin en yüksek dağlarından birisi olduğunu belirten Vali Şerif Yılmaz, "Gediz İlçemizde bulunan Murat Dağı yaz sezonu itibariyle hemşehrilerimizin ve civar illerdeki vatandaşlarımızın yoğun olarak geldiği, yayla ve yazlık olarak kullandığı bir alan bunu çeşitlendirme yönünde yapılan çalışmalar var, öncelikle Gediz Belediye Başkanımıza ve Gediz Belediyesine teşekkür ediyorum. Murat Dağı’nın hem yaz hem kış turizme kazandırılması yönünde çalışmalarımız Valilik olarak, Özel idare olarak, Gediz Belediyesi olarak ve Orman Teşkilatımız olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla bunu gerçekleştirmek adına hızla ilerlemekteyiz.İnşallah kısa süre içinde bunu gerçekleştirir ve bugün içinde bulunduğumuz mütevazi tesis daha profesyonellerin kullanabileceği geniş uzun piste sahip bir kayak merkezi haline gelecek.Bununla ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çalışmalarda gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığından, gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan gelecek olan aletlerle, cihazlarla beraber bu alanı kısa süre içerisinde turizme kazandıracağız. Bu şu açıdan önemli;bildiğiniz gibi Ege Bölgesinde sadece İzmir de var oda yetersiz geliyor. Ege Bölgesinin kayak turizmi ile ilgili yakın mesafede yoğun olarak kullanabileceği alanlardan bir tanesi olacak. Murat Dağı kar potansiyeli ve kar özelliği bakımından da kayak sporuna en uygun dağlardan ve kar standartları yüksek olan bir yer. İnşallah İlimiz, Bölgemiz ve İnsanlarımız için kayak sporu ve kayak turizmi ile ilgili güzel bir imkan olmuş olacak.Ben bölgede yaşayan insanlarımızın bu tip imkanlardan istifade etmesi adınada bu tesisin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Bulunduğumuz tesisin küçük mütevazi bir tesis olmasına rağmen gerek üniversite öğrencilerimizden, gerekse vatandaşlarımızdan yoğun bir ilgi var, civar illerimizden de misafirlerimiz var, o nedenle buranın geliştirilerek turizme kazandırılması halinde daha da yoğun bir şekilde kullanılacağını değerlendiriyorum.İnşallah bunu hep beraber Valilik olarak, Özel İdare olarak, Gediz Belediyesi olarak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm teşkilatlarla beraber bu tesisi inşallah burada gerçekleştirerek hizmete sunmuş olacağız, daha sağlıklı ve güzel kullanmak içinde ben tüm spor severleri Gediz’e bekliyorum.Murat dağına bekliyorum" dedi.
Vali Şerif Yılmaz, kayak sezonu açılış programının ardından kar üzerinde kayak sporu yapan gençlerle sohbet ederek onlarla birlikte kayak yaptı ve kar motosikleti kullandı.
Kayak sezonu açılış törenine Gediz Kaymakam Vekili Zafer Karabektaş, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (EFE)