Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, havaalanının kapanışının Krasnodar-Samsun uçuşlarını etkilememesi için geniş kapsamlı bir çalışma yapmayı planladıklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde bakıma alınacak olan Samsun-Çarşamba Havalimanı ile Rusya’nın Krasnodar kenti arasındaki direk uçuşların etkilenmemesi için bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Rus Line Havayolları yetkilileri uçuşların başarılı bir şekilde ilerlemesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Uçuşların etkilenmemesi için geniş bir çalışma yapılacağını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Havaalanımızın kapanışının uçuşları etkilememesi için geniş kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Her geçen gün yolcu sayımız artıyor. 2 tane çiftin balayı geçirmek için Samsun’u tercih ettiğini duydum ve bu beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. Kendilerine Samsun’u tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Protokol imzalanırken de söylediğimiz gibi havaalanının tadilatından sonra uçuş sayısını haftada 2 sefer olacak şekilde düzenlemeyi istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tadilat sonrası uçuşları haftada iki güne çıkarmak için çalışma yapılacak

Rus Line Havayolları Şirketi Yetkilisi Timofey Federov ise Başkan Yılmaz’a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederek, “Havaalanının kapanması bizim için sorun teşkil etmiyor. Rus Line olarak bizim de yapacağımız çalışmalar var. Bu süreçte bu çalışmalarımıza odaklanacağız. Tadilat sonrası Samsun’a olan uçuşlarımızı haftada iki güne çıkarmak için bir takım alt yapı çalışmaları hazırlıyoruz. Size teşekkür ediyoruz. Çok emek verdiniz. Üç ay içerisinde çok büyük bir çalışma ile tekrar buluşacağız” dedi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Rus Line Havayolları şirketi yetkilileri Timofey Federov, Aleksey Donchenko ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş katıldı.