Gaziantep Sanayi Odası (GSO), KOSGEB desteğiyle 4M Fuarcılık tarafından organize edilen, 5. Gaziantep Makine ve Otomasyon Fuarı Gazitek 2015 Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.
GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, açılan fuarlar sayesinde firmaların ürünlerini ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtma fırsatı bulduklarını belirterek, “Günümüzde küreselleşen ekonomide sadece üretmek yetmiyor. Üretilen ürünleri tanıtmak, sunmak ayrı bir anlam taşıyor. Bu noktada bugün açılışını yaptığımız Gazitek 2015 fuarı, makine imalatı alanında üretim yapan firmalarımız açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor. Rekabetin artık şehirler arasında yapıldığı günümüzde, üretilen ürünleri bilim ve teknolojinin sağladığı imkanlarla dünyanın bütün ülkelerine pazarlamak mümkün olabiliyor. Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda teknolojiyi yerinde ve doğru kullanmak gerekiyor” dedi.
Ünverdi, mevcut durumu daha iyi noktalara taşımak için gayret ettiklerini kaydederek, “Kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomide daha da yukarılara çıkması için var gücümüzle çalışıyoruz. Her gün bir önceki günden daha fazla çalışarak, ürünlerimize katma değer katarak ihracat yapıyoruz. Bu anlayışla ürettiğimiz ürünlerle Dünya’nın 177 ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Yaptıklarımızı hiçbir zaman yeterli görmeden daha fazla üretmeye, daha fazla ihracat yapmaya çalışıyoruz. Hedeflerimize, büyüme ve gelişme çabamıza teknoloji ve otomasyonu da katarak daha hızlı ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, Gazitek 2015 Fuarı sayesinde Gaziantep’te sanayinin ve teknolojinin geldiği seviyeyi görmüş olduklarını belirterek, “Fuara katılan firmalarımızı ziyaret ettik. İnşallah bu fuarların artmasını istiyor ve talep ediyoruz. Gaziantep’te bu konuda önemli bir yere gelecek” dedi.
M4 Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Alkan da, Gaziantep’te fuarın 5.’sini açmış olduklarını belirterek, “Fuarımıza Türkiye’nin değişik illerinden iyi bir katılım oldu. Bu iller arasında İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Konya, Malatya ve Gaziantepli firmalar yer alıyor. Fuarımızda metal işleme, torna, ve CNC tezgah olarak makine üreten makinalar bulunuyor” şeklinde konuştu.
Takım tezgahları, metal işleme makineleri, kaynak, makine otomasyonu gibi sektörlerden çeşitli ürün ve hizmetlerin sergileneceği fuarda yaklaşık 50 ülkeden 200’e yakın ürün çeşidi ve 100’e aşkın katılımcı firma yer alıyor.
Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve çevre illerden fuar organizasyonunun otobüsleriyle ziyaretçilerin ağırlanacağı fuarı yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ziyaret saatleri: 11.00 - 19.00 saatleri arasında olduğu fuar, 5 Nisan tarihine kadar açık olacak.
Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yapılan açılış törenine, Vali Yardımcısı Adil Nas, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ile diğer davetliler katıldı.