Türk kickboks tarihinin yetiştirmiş olduğu en büyük yeteneklerden birisi olan milli sporcu Erkan Varol, Yunanlı dövüşçü (Türk yiyen Yunanlı) lakaplı Mike Zambidis’e karşı yumruk sallayacak.
Bugüne kadar çıkmış olduğu 14 Türk dövüşçüyü de nakavtla yenen Yunan dövüşçünün Erkan Varol’a da aynı kaderi yaşatacağı söylense de, Türk boksör büyük bir cesaret örneği göstererek Mike Zambidis ile ringe çıkmayı kabul etti. Tüm dünyanın büyük bir ilgiyle beklediği karşılaşma aynı zamanda büyük bir prestiji olan K-1 Rules Süper Fight maçı olarak da tarihe geçecek.
Yunan boksör bugüne kadar Gürkan Özkan’ı iki kez devirdi. Yine iki kez Ali Günyar, iki defa Kara Murat, Apaçhi Serkan, Harun Kına, Barış Nezif, Cenk Behiç gibi sporcuları yendi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erkan Varol, bugüne kadar yenilmiş olan tüm dövüşçülerin intikamını almak için ringe çıkacağını belirterek, "Şu an hayatımda yaptığım en zorlu antrenmanları gerçekleştiriyorum. Rakibimi mutlaka yenmek istiyorum ve özellikle de nakavtla indirmek istiyorum. Maçın Güney Kıbrıs’ta olması benim için her ne kadar bir dezavantaj olsa da ben işi şansa, yani puana bırakmayacağım. Mutlaka kesin bir galibiyet olan nakavt yapacağım. Tüm halkımın dualarını bekliyorum" şeklinde konuştu.
ALYAZ: "BU MAÇTAN SONRA UNVANINI DEĞİŞTİRECEĞİZ"
Dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz da konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, "9 Mayıs’ta yapılacak olan karşılaşmada gönlümüz Erkan ile olacak. Efsanevi sporcularımızı nakavtlarla deviren bu şovmenin gösterisine bir son vereceğiz. 71 kilodaki bu sporcu ve menajerleri özellikle dünya sıralamasında yükselmekte olan Türk sporcularını indirmek üzere çalışmalar yapıyorlar. Yani bakıyorlar ki dünya üzerinde yükselen bir Türk sporcu var onu alıyorlar ve bir iki kez yenip dünya sıralamasındaki yerini indirip imajını yıpratıyorlar. Şimdi sıra Erkan Varol’da olduğunu düşünüyorlar. Çünkü Erkan, dünya çapında yapılan tüm turnuvalarda rakiplerine kök söktürüyor ve yükselen bir trend sergiliyor. Şimdi bunlar kendi akıllarınca yükselen Türk’ü yiyecekler ancak bu defa midelerine oturacağız ve biz de bu maçtan sonra, (Yunan yiyen Türk) olarak unvanımızı değiştireceğiz" şeklinde konuştu.