Yasaklanıp yasaklanmayacağı belirsizliğini koruyan izdivaç programlarıyla ilgili bir yazı kaleme alan Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, "Kanallarla yaptıkları anlaşmalar uyarınca RTÜKcezalarını yapımcılar ödemek zorunda. Hiçbir kanal ve yapımcı katlanamaz bu tür ağır para cezalarına. O nedenle televizyonların gündüz kuşaklarında izdivaç dönemi kapanmıştır" ifadelerine yer verdi.

İşte Ali Eyüboğlu'nun yazısındaki ilgili kısım;

Hayli zamandan beri ısrarla yazdım, izdivaçlar için yolun sonunun göründüğünü… Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi çünkü. RTÜK yönetiminin yaptığı sözlü uyarılara, kesilen 'idari para cezaları'na rağmen, aldıkları yüksek reyting ve de kanallara kazandırdıkları paranın gücüyle 'Böyle gelmiş, böyle gider' diyen izdivaçların geldiği nokta ortada...

FLASH BİTİRDİ, KANAL D İNTERNETE KAYDIRDI

Hükümetin çıkardığı KHK'dan sonra Flash TV 'Desti İzdivaç'ı bitirdi. 'Kısmetse Olur'un televizyon yayınını bitiren Kanal D, yarışmayı internete kaydırdı.

RTÜK KARARLI, EKRANDA İSTEMİYOR

Zuhal Topal, format değişikliğine gideceğini, Esra Erol ise, insanların izlediği ama şikayetçi olmadığı 'İlk günkü gibi' program yapmaya devam edeceğini açıkladı. RTÜK de kararlı. Çocukların izleyebileceği saatlerde evlilik programı istemiyorlar ekranda.

"İZDİVAÇ DÖNEMİ KAPANMIŞTIR"

O yüzden en küçük bir ihlalde kesecekler aylık reklam gelirinin yüzde 3'ü kadar cezayı. Kanallarla yaptıkları anlaşmalar uyarınca RTÜK cezalarını yapımcılar ödemek zorunda. Hiçbir kanal ve yapımcı katlanamaz bu tür ağır para cezalarına. O nedenle televizyonların gündüz kuşaklarında izdivaç dönemi kapanmıştır. (Haberler.com)