Muğla’da 194 bin sterlini 90 bin liraya satmak isteyen kişi  polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. 
 
Alınan bilgiye göre, Ula ilçesinde yaşayan O.T, sosyal medyadan  arkadaş olduğu M.S'nin 195 bin sterlini bulunduğunu, bu parayı bozduramadığı için  kendisine 90 bin liraya satabileceğini söyledi. M.S'nin dolandırıcı olabileceğinden şüphelenen O.T, durumu polise bildirdi.
 
Polis ekipleriyle yapılan görüşmenin ardından O.T, sosyal medya  hesabından M.S’ye 195 bin sterlini alabileceğini belirterek buluşmak istedi.  Buluşma yerinin belirlenmesinin ardından O.T,  ortağının kendisi adına buluşma  yerine geleceğini ve 90 bin lirayı yanında getireceğini söyledi. Bu görüşmenin ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polis  memurları alıcı kılığında M.S. ile buluştu. M.S. yanında bulunan bin sterlini alıcı  kılığına giren polislere gösterdikten sonra 90 bin lirayı aldığı sırada gözaltına  alındı.
 
Gerçek bin sterlini gösterdi sahtelerini satmaya çalıştı
 
Hakkında dolandırıcılık suçundan çok sayıda kayıt bulunan M.S’nin,  alıcı kılığına giren polislere gösterdiği bin sterlinin gerçek olduğu, yanında  getirdiği çantada bulunan 194 bin sterlinin  ise sahte olduğu ortaya çıktı. M.S.  ile hareket ettikleri tespit edilen ve haklarında çok sayıda dolandırıcılık suçundan sabıka kaydı bulunduğu öğrenilen İ.D. ve S.T'nin de arandığı öğrenildi.
 
Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen  M.S. tutuklandı.

Kaynak:Gazetevatan