Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulundu. Başkan Deveci, her kararın oy birliği ile alınacağını, dolayısıyla belediyede kimin ne yaptığını herkesin bileceğini ifade etti. Deveci, ilk işlerinin memur maaşlarını ödemek olduğunu dile getirdi.

GİZLİ AJANDAM YOK

Atakum’un yararına her kararı, birlik ve beraberlik içerisinde vereceklerini söyleyen Başkan Deveci, "Dayanışma içinde birbirimizle konuşarak, birbirimizi anlayarak, ortak karar almaya çalışarak ve kentin geleceğini birlikte planlama yeteneğini göstererek 5 yıl geçirme teklifinde bulunmuştum. Herkes bu teklifimi onayladı. Tam istediğim gibi bir meclis oldu. Kendimle, yakınımla, partimle ilgili gizli ajandam olmadığı için her kararımız oy birliğiyle olacak. Çalışmalarımız, toplantılarımız basına her zaman açık olacak. Böylece Türkiye, Samsun ve Atakum bizim ney, ne için yaptığımızı öğrenmiş olacak" dedi. 

PROJELERİ UYGULAYARAK İLERLEYECEĞİZ

Başkan Deveci, öncelikle memur maaşlarını ödeyeceklerini ifade ederek, "Bu konuda ciddi sıkıntılarımız var. Memurlarımız, ailelelerinin geçimini sağlamakla sorumlu. Biz de hem memurlarımıza hem de ailelerine karşı sorumluyuz. Projelerimizin hiçbirinden vazgeçmedik. Seçim sürecinde de söylediğim gibi projelerin külliyatı benim hayalimdi. Ben onları kendi kadromla olabildiğince projelendirdim ama o yetmez. Elimizde belediye bürokrasisi, belediye meclisi, sivil toplum örgütleri ve bu kentle ilgili kendi hayallerini kuranlar var. İlk günden itibaren bir yığın proje ve Atakum aşkını ifade eden şiirler geldi. Bunları biriktiriyorum. Yarın bu kentin bileşenleriyle, 'Bu kentle ilgili benim de düşüncem var' diyenlerle zaman zaman buna benzer kolektif çalışmalarla projelerimizi revize edip, belediye bütçemizin el verdiği oranda uygulayarak ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Hande ONAT, Dilber BAHADIR