Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Meclis Başkanı Şevket Uludağ ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Çalışmaları kapsamında çiftçi sorunlarına eğilmeye gayret gösterdiğini, yılın 365 günü tarım yapılabilen bir ovada olmanın avantajlarının iyi değerlendirilmesi gereğine işaret eden Tümer, “Gıdaya erişimin kolaylaşması, sürdürülebilir tarım, araştırma-geliştirme ve inovasyon için verimli tarım topraklarımızı korumak, çiftçimizi el üstünde tutmak zorundayız” diye konuştu.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen bir ülke olmaktan çıktığını ve 126 ülkeden çeşitli tarım ürünleri ve tarım ekipmanları ithal ettiğini vurgulayan Tümer, “Ülkemizin sürdürülebilir bir tarım politikasına ihtiyacı var” dedi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ise Adana’nın en etkin sivil toplum kuruşlarından biri olarak çiftçinin memnuniyeti, eleştirisini ya da beklentilerini her platformda dile getiren Tümer’e ziyaret için teşekkür etti.

Başkan Doğan, Yüreğirli çiftçiye samimi hizmet ürettiklerini, dünyada süregelen çiftçi eğitim programlarını ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini söyledi.

“Rant değil, hizmet odaklı çalışıyoruz” diyen Doğan, Adana’nın fıstık, soya, narenciye ve karpuz üretiminde Türkiye lideri olduğuna işaret etti. Doğan, tarım adına doğru yapılan işleri desteklediklerini ancak yanlışlıklarda ise eleştiri haklarını kullandıklarını belirtti. Doğan, afetten zarar gören çiftçi borçlarının ertelenmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Doğan, Milletvekili Tümer’e çalışmalarıyla ilgili bilgiler de vererek, odanın faaliyetlerini içeren dergiyi sundu. Basının en güçlü iletişim aracı olduğunu ve halka bu yolla ulaşmada basından destek gördüklerini anlatan Başkan Doğan, "Bu vesile ile tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Adana Milletvekili Tümer de afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesini isteyen Doğan’a destek verdi.