TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar İlçe Müftülüğünce uygulanan "Caminin Ziyneti Toplumun Gençleri" projesi kapsamında 248 genç Çanakkale gezisine gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çanakkale'ye gidecek gençler için İpekyolu fuar alanında düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğin Allah'ın evi olan mübarek mekanların gençler tarafından doldurulmasına vesile olduğunu belirterek, bu durumun kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gümrükçüoğlu, "Proje, bu dünyadan göçüp gittiğimizde geride kalan evlatlarımızın dinimize, vatanımıza, milletimize sahip çıkacağını düşündürüyor. Bizim istediğimiz bu tarz programlardır." dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, projenin uygulanmasında çok güzel bir yol izlendiğine dikkati çekerek, "Hocalarımız, mahallelerindeki camilerin etrafında olan yavrularımızla, anne ve babaları ile irtibat kurdular. Onlara, 'bu camiler sizin' düşüncesini ilettiler ve sizler de o camilerin evlatları olduğunuzu gösterdiniz." diye konuştu.

Proje Koordinatörü Hasan Dinç de, projenin 55 camide üç ay süreyle uygulandığını aktararak, projeye destek veren ilgililere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından 248 genç, otobüslerle Çanakkale'ye uğurlandı.