Yeni Kabine Toplantısı'nın ne zaman yapılacağına yönelik tarih araştırmaları başladı. Normalde her 2 haftada bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın, bu hafta yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Kabine gündeminde neler var?

YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın Beştepe'de toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı atılacak adımlar görüşülecek. Ekonomi ve terörle mücadeledeki son gelişmeler de gündemde yer alıyor. Buna göre; Yeni Kabine Toplantısı 20 Kasım Pazartesi günü saat 15.30'da başlayacak.

Kuyumcular duyurdu: O altın artık satılmayacak Kuyumcular duyurdu: O altın artık satılmayacak

KABİNE GÜNDEMİNDE NELER VAR? 

İsrail'in Gazze'deki katliamı ve Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği yürütüyor. Kabine, bu gündemle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den bu yana süren kanlı saldırıları nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. 31 Ekim'deki son kabine toplantısının bu yana Kazakistan, Özbekistan ve Suudi Arabistan'ın ardından son olarak Almanya'yı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ziyaretlerde İsrail'in uyguladığı vahşeti dünya gündemine taşıdı. Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması da görüşülecek. Türkiye, şu ana dek bölgeye 10 uçak ve bir gemi dolusu insani yardım ve tıbbi malzeme gönderdi. Gazze'deki kanser hastaları tedavi için Mısır üzerinden Türkiye'ye getirildi. Kabine toplantısında ayrıca ekonomideki gelişmeler ile terörle mücadele de ele alınacak konu başlıkları arasında yer alıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.