Samsun Devlet Opera ve Balesi'ne dair merak ettikleriniz. "Samsun Devlet Opera ve Balesi" kaç yılında açılmış, ilk eser ne zaman sergilenmiştir?". İşte detaylar...

Samsun_Atatürk_Kültür_Merkezi.jpg

Kısa adı SAMDOB olan kuruluş, Türkiye'nin en genç Opera ve Bale Müdürlüğüdür.1993 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmasına karar verilmiştir. 15 yıl sonra 19 Mayıs 2008 tarihinde, Kerim Soysal'ın kurucu müdürlüğünde kurulma aşamalarını tamamlayarak, faaliyetlerine başlamıştır

SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ NE ZAMAN KURULDU?

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Samsun Opera ve Bale sahnesi Türkiye'de faaliyet gösteren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan altı Opera Ve Bale Müdürlüğünden bir tanesidir. 2001 yılında yapımı tamamlanmış 2008 yılında ise Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesine devredilmiştir.

Samsun_Atatürk_Kültür_Merkezi (1).jpg

Samsun Atatürk Kültür Merkezi olarak isimlendirilen yerin mimarisi opera binası olarak tasarlanmıştır. Burada Samsun ilinde bale ve operaya dair her türlü sanat etkinliği yapılmaktadır.

samsun-devlet-opera-ve.jpg

SAMSUN OPERA VE BALESİNDE SERGİLENEN İLK ESER

Samsun Opera ve Balesinde sahnelenen ilk eser 'Şehitler Oratoryosu' olmuştur. 2001 yılında ise Dünya Prömiyerini 'Amazonlar' balesi ile gerçekleştirmiştir. Günümüzde opera ve bale programları kapsamında eserler sergilenmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.