Zonguldak’ta hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte balık fiyatları da yükseldi.
Zonguldak’ta gece saatlerinden itibaren hava sıcaklığının 8 derece düşmesi Zonguldak Balık Hali’ni de etkiledi. Balık halindeki bütün tezgahlar boş kaldı. Öte yandan Liman Caddesi’nde de balıkçılar; avlanma için hazırlıklarını yaptılar. Balık avlamak için ağlarını onaran balıkçılar, ağları teknelerine yüklediler.
Liman Caddesi’nde dalgalar mendireğe ulaştı. Lodos ve şiddetli yağmur sebebiyle dalgaların boyu 7 metrelik istinat duvarına yaklaştı. Hafta sonundan itibaren balık fiyatlarındaki artışın hafta içerisine kadar da etkili olabileceğini ifade eden balık hali esnaflarından Oktay Ertürk, “Dün akşam hava biraz esti. Deniz soğudu. Bugün az balık gelecek. Fiyatlarda artış yaşanabilir. Hamsi’nin fiyatı 10 TL’yi bulabilir. Barbun, çinekop var. Çinekop biraz azaldı. İstavrit var. Palamut gelecek. Dün akşam hava sertleştiği için balık bugün az, yarın da az olacak. Havalar tekrar düzeldiğinde fiyatlar normale döner diye umut ediyoruz. 100 kasa tutulacağına 50 kasa tutuluyor bu da fiyatları etkiliyor” diye konuştu.
15 yıllık balıkçı Ceyhun Yılmaz, “Hava şartlarının kötü olması sebebiyle balık fiyatları da etkilenecek. Hafta sonu fiyatlarda artış olur. Balık az çıktığı için de fiyatlarını etkileyecek. Balık fiyatları büyük ihtimalle tavan yapacak” dedi.