Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören: ''FIFA tanımıyor, biz birşey yapamayız"

Kıbrıs Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı: ''45 gün içerisinde sorun çözülemezse tanınmak için KOP'A müracaat etmek zorundayız"

Ercan Ata, Ankara-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basınla dün Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği toplantısında KTFF genel kurulunda alınan kararla ilgili ilginç bir yorum yaptı. Esprili bir yaklaşım gösteren Arınç: ''Demirören haddini bilsin ve bu kuyu halletsin'' dedi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) tartışma yaratan kararının yankıları sürüyor. Yerli futbolcuların Türkiye BAL Ligi ekiplerine bedelsiz transferlerinin önüne geçebilmek adına Türkiye Futbol Federasyonu'na verilen 45 günlük süre için geri sayım başladı. Sorun bu süre zarfında çözülemezse 45 gün içerisinde KTFF Rum Futbol Federasyonu'na (KOP) üyelik başvurusu yapacak.



Kıbrıs Türk basını temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuya ilişkin soruya ilginç bir yanıt verdi:

Kameraların kapalı olduğu bölümde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, KTFF'nin kararının tehdit gibi göründüğünü belirterek, konuya ilişkin esprili bir dil kullandı. Bülent Arınç: ''TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e seslendi ve Demirören'e biz bu işi yaptırırız. Haddini bilsin, bu işi çözsün. Yedi yaşından beri Beşiktaşlı olduğunu belirtti.

Kıbrıs Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Arınç'ın sözlerini "Demek ki biz doğru karar almışız. Demek ki biz sesimizi bu kadar zamandır duyuramamışız. Dinletemedik. İşin ciddiyetini anlatamadık..." şeklinde yorumladı.

Kuzey Kıbrıs'ta ve Türkiye'de yaptıkları tüm girişimlere rağmen sonuç alamadıklarını belirten Bıçaklı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu arayıp, KTFF'nin FIFA nezdinde tanınmadığı için sorunun çözümü için bir şey yapamayacaklarını söylediğini belirtti.

KTFF'nin FIFA ve UEFA'ya üye olmadığı için Kıbrıslı Türk oyuncuların Türkiye BAL Ligi ekiplerine bedelsiz transferinin engellenemeyeceğini anladıklarını belirten Bıçaklı, sorunun çözümü için yapılması gerekenin FIFA ve UEFA nezdinde tanınmak olduğunu bunun içinde KOP'a üyelik yolunu seçmek durumunda olduklarını belirtti.



Bıçaklı, sorunun çözülmemesi durumunda Türkiye Futbol Federasyonu'na verilen 45 günlük sürenin dolmasının ardından KTFF'nin KOP'a müracaat etmek zorunda olduğunu''ifade etti