Keçiören Belediyesi’nin gelenekselleşen mahalle iftarları mahalleliyi buluşturmaya devam ediyor. 23 Nisan Mahallesi Kapalı Pazar yerinde düzenlenen iftara Uyanış, Köşk, Bademlik Mahallelerinin sakinleri de katıldı.
Aynı iftar sofrasını paylaşan mahalle sakinleri Ramazan’ı tüm mahalle ile birlikte yaşamanın da sevincini yaşadılar. İlahilerle başlayan ve Kur’an Tilaveti ile devam eden iftar programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkanı Ebulfeyz Babayev, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Mahalle sakinleri ile birlikte orucunu açan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Mübarek Ramazan’da yine beraberiz” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Mahalle iftarlarımızı geleneksel hale getirdik, bugün Köşk, 23 Nisan, Uyanış ve Bademlik Mahalle sakinlerini bir araya getirdik. İnşallah hep beraber de bayrama ulaşırız.”
Sınırları aşan kardeşlik temasıyla düzenledikleri 6.Uluslararası Ramazan Etkinliklerine de değinen Başkan Ak; “18 ayrı ülkeden misafirler geliyor. Azerbaycan’daki kardeş şehrimiz Sumgayit Belediye Başkanı Sayın Babayev de bugün iftarımıza konuk oldu” dedi.
Ramazan’ın bereket ayı olduğuna da dikkat çeken Başkan Ak özellikle fakir fukaraya sahip çıkılmasını istedi. “Cömertliğimizi, birliğimizi gösterme zamanı” diyen Ak, “Ülkemizin birlik, beraberliği de inşallah daim olur. Ülkemizin birliği, beraberliği için dua edelim, inşallah bu bereketli günlerimiz devam eder” diyerek konuşmasını sonlandırdı.