Bu madde esrardan 20 kat daha zehirli olan SKUNK.

ESRARDAN SKUNKA!

İngiltere'de laboratuvarlarda geliştirilen skunk, bu ülkeden dünyaya hızlı bir şekilde yayılıyor. Skunk, Türkiye'de ilk defa 2014 yılında düzenlenen bir operasyonla ele geçirildi. Skunk'ın tohumu, esrarın ham maddesi Hint kenevirinin laboratuvar ortamında başka uyuşturucularla hibritlenmesi sonucu geliştirildi.

ORGANİK KANDIRMACASI

Zehir tacirlerinin skunk'ı pazarlamak için kullandıkları slogan "kimyevi değil, organik." Bonzai ve jamaika gibi uyuşturucular nedeniyle ölümlerin fazla olmasını avantaja çevirmek isteyen skunk satıcıları, "skunk organik olduğu için ölüm tehlikesi yok" diye uyuşturucu kullanıcılarını kandırıyor.

Özellikle beyin üzerindeki etkisi çok ağır olan skunk, öldürücü etkisi olduğu gibi, birçok hastalığa da neden oluyor.

MADDENİN ADI KOKARCADAN


Skunk isimli yeni uyuşturucu, bir çeşit cannabis (esrar) bitkisi. İngilizce "skunk" yani "kokarca" denmesindeki sebep ise bitkinin ağır kokusu.Hızla yayılan "skunk" diğer uyuşturucu maddelerine göre daha pahalı.

İNGİLTERE'DE ÇOK YAYGIN

İngiltere'de yıllardır iklim sebebiyle esrarın hammadesi Hint Keneviri yetişmiyor. Laboratuvar ortamında geliştirilen skunk bu ülkede de yetiştiriliyor. "Skunk" İngiltere'de uyuşturucu pazarının yüzde 80'ini oluşturuyor.