Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Özbaş ve Süleyman Korkmaz Yunusemre Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akdemir’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdemir, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin yeni kurulmasına rağmen adından söz ettirmeyi başardığını kaydederek başarılar diledi.
Yunusemre Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akdemir Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Özbaş ve Süleyman Korkmaz’ı makamında kabul etti. Yerel ve ulusal gündemin ele alındığı ziyaret esnasında basının talep ve sorunları hakkında da istişarede bulunuldu.
“TEŞKİLATLANMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin amaç, hedef ve faaliyetleriyle ilgili Yunusemre Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akdemir’e bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen, basın mensuplarının görevlerini icra ederken karşılaştıkları mesleki sorumlulukları ve iyileştirmeler, basın ve hukuk süreci, mesleki dayanışma, birliktelik başta olmak üzere önemli projelere imza atacaklarını söyledi. Özen, bunun gerçekleşmesi için gayretlerinin ve görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Derneğimizin merkezi her ne kadar Manisa olsa da diğer il ve ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanısıra Manisa ilçeleri başta olmak üzere diğer illerde görevlerini yerine getiren basın mensubu meslektaşlarımızla ve basını temsil eden Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelecek, bu bölgelere sosyal, kültürel ve mesleki ziyaret programları düzenleyeceğiz. Şu an uzun zamandır gitmeyi düşündüğümüz İzmir, Eskişehir ile Muğla illerine gerçekleştireceğimiz gezi ve ziyaretler kesinleşti, bu yerlerle ilgili tarihleri kısa sürede netleştirip basın mensubu arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz. Bugün gerçekleşen ziyaretimize gelirsek; Malumunuz Yunusemre Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akdemir görevine Ramazan ayından önce başlamıştı. Yoğun geçen bir ay olması aynı zamanda da diğer programlardan dolayı uzun zamandır gerçekleştirmeyi düşündüğümüz ziyaret bugüne nasip oldu. Zaten görevinde başarılı bulduğumuz müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına bundan sonraki süreçte de muvaffakiyetler diliyoruz" dedi.
“BASINA ÖNEM VERİYORUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdemir ise yaptığı konuşmada, “Başkanlığını Hakan Özen’in yaptığı Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin kısa sürede yakaladığı başarıyı bundan sonra daha da arttırarak devam edeceğini düşünüyorum. Sivil Toplum Kuruluşlarına önem veriyoruz. Tabii ki bir de bu kuruluş basın mensuplarını temsil etme özelliğini taşıyorsa daha fazla anlam kazanıyor. Hakan Özen bey ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerinden çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme aldım. Bizde Belediye olarak yapacağı çalışmalarda her zaman desteğe hazırız" ifadesinde bulundu.
Basın Yayın Kuruluşları ile mensuplarının her zaman yanlarında olduklarını belirten Akdemir sözlerinde bülten haberlerinin ve ajansların destek olarak görülmesini ama aynı zamanda araştırmacı gazetecilik özelliğinin yaygınlaşarak özel habere önem verilmesi gerektiğini ifade etti.