Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Yönetmen Murat Uygur "Bir Umut" filminin tanıtımı için yaptığı basın toplantısı düzenledi.
Gençlerin uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar konusunda bilinçlendirmek için bir film çekmeye karar verdiğini ifade eden Uygur; şöyle dedi:
“Türkiye’de uyuşturucu yapılan araştırmalara göre ilkokullara kadar girmiş ve maalesef öğrenciler tamamen uyuşturucu tacirlerinin kucağına itilmiş durumda. Okul önlerindeki uyuşturucu ticareti ve istatistiklerle ilgili bilgileri öğrendikten sonra bu filmi yapmaya karar verdim. Bildiğim kadarı ile emniyet bazı okullara polis zimmetliyor ancak mücadele konusunda sadece polisin çabaları ile yetinmememiz gerektiğini düşünüyorum. Toplumu, aileleri ve gençlerimizi uyuşturucu konusunda bilinçlendirmek bu sistemin nasıl yürüdüğünü onlara anlatmak, uyuşturucunun onlara yapabileceği kötülükleri göstermek, ailelerini bilinçlendirmek için BİR UMUT filmini çekmeye karar verdim. Uyuşturucu ile mücadele Türkiye’de birinci önceliğimiz olmalı diye düşünüyorum. Zira gençlerimiz hepimizin geleceği. Uyuşturucu kullanımı daha fazla gencimizi elimizden almasın, daha fazla ailede artık dram yaşanmasın. Ben başkan yardımcılığını da yaptığım Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak da okullarda gençleri uyuşturucu kullanımı konusunda bilgilendirmek için bir çalışma yapmak istiyoruz. Bununla ilgili Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz devam ediyor. Unutmayalım ki, gençlerimizin hepimizin geleceği. Onları korumak, uyarmak ve sağlıklı birer birey olarak yetiştirmek bizim asli görevimiz.”