Kırşehir’de gelir seviyesi düşük kişi ve ailelere yardımcı olmak amacı ile 2011 yılında açılan ‘Hayır Evi’ yaptığı çalışmalar ile gelir seviyesi düşük kişi ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sosyal belediyecilik anlayışını her gün geliştirdiklerini ve ’Hayır Evi’nin 2011 yılından bu güne dek çalışmalarına kendini yenileyerek fakat insanları rencide etmeden devam ettiğini söyledi.
Bahçeci açıklamasında, “2011 yılında açılışını yapmış olduğumuz hayır evi o günden sonra 4 yıl boyunca Kırşehir’de hizmet vermekte bizler, insanları rencide etmeden gelen müracaatlarla Kırşehir’de bulunan insanların gelir seviyelerine göre alışveriş yapabilecekleri bir ortamı da oluşturduk. İş adamlarımızın hayırlarını doğru adreslere götürerek hayırlarını yapabilmek adına açtığımız hayır evinde temel gıda maddeleri, temizlik ürünleri, mobilya, beyaz eşya, tekstil ürünleri gibi ürünler ihtiyaç sahipleri için halka açıldı. Hayır evimize yapılan yardımlar ve iş adamlarımızın talepleri de bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Bu süreç içerisinde Allah’a şükür ki, ne vatandaşlarımızın onuru zedelendi nede bizler hayırsever insanlarımızı bulmakta zorlandık. Her alanda olduğu gibi Kırşehir’de ikamet eden hayırsever kardeşlerimizin de gerek bizlerle gerek hayır evi yetkilileri ile iletişimde olmaları ‘Kimsesizlerin sesi olmak için’ çıktığımız yolda bizleri mahcup etmedi” dedi.
Kırşehir’de hayır evinden asgari ücretin altında geliri olanlar ile birlikte hiçbir geliri olmayan ikameti ise Kırşehir’de olan kişiler faydalanabiliyor.