Çankırı’da Genç Memur-Sen’in son günlerde yaşanan olaylara tepki için düzenlediği kitap okuma eyleminde, görme engelli bir kişi cep telefonundan kitap okuyarak eyleme destek verdi.
Genç Memur-Sen, Savcı Mehmet Emin Kiraz’ın şehit edilmesi ve son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylara tepki amacıyla 81 ilde “Sesini değil fikrini yükselt” sloganı ile kitap okuma eylemleri gerçekleştirdi. Eylemde provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı yapıldı.
Çankırı’da Karatekin Parkı’nda düzenlenen eylemde Savcı Mehmet Emin Kiraz’ın hain bir saldırıda şehit edilmesi ve son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylara tepki gösterildi. Eylemciler parkta kitap okurken, eyleme engelliler de destek verdi.
Görme engelli Ahmet Dönmez,cep telefonu ve kulaklık ile kitap okuyarak eyleme destek verirken, bir işitme engelli de hocasının desteği ile işaret diliyle eylemdeki konuşmaları takip etti.
Görme engelli Ahmet Dönmez, polise taş atma, kaldırımları sökme gibi olayların eylem olmadığını ifade ederek, "Biz onlara eylemin nasıl olduğunu göstermek için toplandık. Türk gencinin nasıl olduğunu anlatmak için bu eylemi yaptık. Biz görme engelli de olsak, teknolojinin sayesinde onlara eylemin nasıl olması gerektiğini anlatmak için buraya geldim" dedi.
Eylemciler bir süre kitap okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.