İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Yazarlar Okullarda’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Yazarlar Müdürlerin Odasında’ programı, Şişli’de görev yapan eğitim yöneticilerinin katılımıyla Nişantaşı Üniversitesi’nde gerçekleşti. Programa katılan Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç ise Akademik Vizyon kitabıyla ilgili bir sunum yaptı.
Nişantaşı Üniversitesi, yazarları okullarda öğrencilerle buluşturan ve hayata çok yönlü bakmalarını sağlayan ‘Yazarlar Okullarda’ projesi kapsamında düzenlenen, ‘Yazarlar Müdürlerin Odasında’ programına ev sahipliği yaptı. Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi’nin işbirliğindeki programda Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç’ın Nişantaşı Yayınları’ndan çıkan “Akademik Vizyon 2013-2014” isimli eseri, eğitim yöneticileriyle buluştu. Programda bir sunum gerçekleştiren Kılanç, “Akademik Vizyon 2013-2014” ile ilgili bilgiler verdi.
“SÖZLERİ VE EYLEMLERİ BÜTÜNLÜK ARZ EDECEK”
Eğitimci olarak toplumun bütün kesimlerine hitap ettiklerini ve bu nedenle öğrencilerde kitap okuma bilincinin oluşması için önce eğitimcilerin okuması gerektiğini belirten Şişli Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür, “Öğretmenin rol model olması gerekiyor. Çocuklarımıza ve öğrencilerimize ‘Kitap okuyun’ demek bizce yeterli değil. Bu sebeple ‘Yazarlar Okulda’ projesinden sonra ‘Yazarlar Okul Müdürlerinin Odasında’ projesini başlattık. Önce müdürlerimiz kitap okuyarak yeni bilgiler ve fikirler edinecekler. Böylece sözleri ve eylemleri bütünlük arz edecek. Bu nedenle Nişantaşı Üniversitesi ile işbirliği yaparak yazarlarımızla, okul müdürlerimizi ve yöneticilerimizi buluşturup bir farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.
Akademik vizyonun ve ölçme-değerlendirmenin son derece önemli olduğunu ifade eden Mücahit Yentür, “Nişantaşı Üniversitesi projeye hem fiziksel mekan sunacak hem de akademik kadrosuyla yöneticilerimizin gelişim süreçlerine katkı sağlayacak. Bugün de ilk kez Burak Kılanç ile yöneticiler buluştu. Akademik vizyon ve ölçme-değerlendirme son derece önemli. Buradan alınan yeni bilgilerle yöneticilerimizde farkındalık oluşacak ve yeni kazanımlar elde edecekler” diye konuştu.
“İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRNEK PROJELERE İMZA ATIYOR”
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm Türkiye’ye örnek olacak projelere imza attığını belirten Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç, “Kamuoyuna mal olmuş bazı yazarlar, ‘Yazarlar Okulda’ projesiyle öğrencilerle ve eğitimcilerle bir araya getiriliyor. Bu projenin bir başka halkası olarak geliştirilen ‘Yazarlar Müdürlerin Odasında’ çalışması kapsamında yazarlar ile okul müdürleri buluşuyor. Bunun da ilk adımını Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü attı. Akademik Vizyon isimli kitabımın içeriğini konuşmak üzere Şişli ilçesinde görev yapan eğitim yöneticileriyle bir araya geldik. Onlarla hem ölçme-değerlendirme hem de eğitim sistemi hakkında bildiri paylaşacağız. Yıllardır eğitim sistemiyle ilgili birtakım bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların kamuoyuyla buluşması anlamında çeşitli gazetelerde araştırmalarımız ve köşe yazılarımız yayınlanır. Akademik Vizyon kitapları da yıllar içinde paylaştığımız yazıların toplandığı kitaplardır” dedi.