Edirne’de, Tarihi Selimiye Cami’nin jeneratör sistemi kuruluyor. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, mevcut olan ancak çalışmayan jeneratör sistemlerini yenilediklerini belirterek, "Edirne’de artık bundan sonra elektrikler kesildiği zaman jeneratör devreye girecek ve ezanlar okutulmaya, cami aydınlatılmaya devam edilecek" dedi.
İl Müftüsü Üzüm, Selimiye Cami’nin mevcut bir jeneratör sistemi olduğunu ancak çalışmadığını dile getirerek, "Biliyorsunuz Selimiye’nin önceden bir jeneratör sistemi varmış ama çalışmıyordu ve elektrik sistemlerinde de biraz problemler vardı. Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in yönlendirmeleriyle ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla Selimiye’de bundan sonra elektrikler kesildiği zaman jeneratör devreye girecek ve ezanlar okutulmaya, cami aydınlatılmaya devam edilecek. Yeterli güçte bir jeneratör alındığını biliyorum. Özellikle diğer Ulu Camii, Üç Şerefeli ve Selimiye Cami’mizin jeneratör sistemine ihtiyacı vardı. İnşallah diğer camilerde de aynı sistem kurulacak" ifadelerini kullandı.
SELİMİYE CAMİ’NİN HALILARI BULGARİSTAN’DAKİ CAMİLERE GÖNDERİLECEK
Dünya üzerinde hem ibadethane olarak hem de estetik ve mimari tarzı itibariyle Selimiye Cami’nin üstünde daha değerli bir tarihi eserin olmadığını belirten Üzüm, "Selimiye, hizmetlerin en güzeline layıktır. İnşallah önümüzdeki günlerde elektrik sistemi de ve halıları da değişecek. Söz verdiğimiz gibi halıları, Bulgaristan’daki camilere Selimiye’nin hatırası olarak göndereceğiz. Selimiye’de önümüzdeki günlerde ümit ediyoruz ki hayırseverlerin destekleriyle, halılarımızda yenilenmiş olacak. Bulgaristan’daki baş müftülüğümüz ile irtibat kurduk. Acil ihtiyacı olan camilere gönderilecek. Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız için bu durum çok da fazla heyecan uyandırdı. Çünkü Selimiye, misyon itibariyle özellikle batıda ve Balkanlar’da çok etkileyici durumda. O bölgede yaşayana soydaşlarımız Selimiye’ye özenle bakıyorlar ve çok ilgi gösteriyorlar. Çünkü, Selimiye demek Osmanlı demek, Selimiye demek dünyadaki Osmanlı ve İslam medeniyetinin temsili demek" diye konuştu.