Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, basketbolu yaygınlaştırmak amacıyla “Sokakta Yaşam, Sokakta Özgürlük ve Sokakta Basketbol” sloganıyla sokak basketbol turnuvası düzenleyecek. 15 Eylül’de başlayacak olan turnuvada, dereceye giren takımlara kupa verilecek.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, “Sokakta Yaşam, Sokakta Özgürlük ve Sokakta Basketbol” sloganıyla sokak basketbol turnuvası düzenleyecek. Turnuva için 24 Ağustos’ta başlayan başvurular, 13 Eylül’e kadar devam edecek. Şu ana kadar 10 takım ve toplam 40 sporcunun başvurduğu turnuva, 15 Eylül’de eleme müsabakalarıyla başlayacak. Turnuvaya 14 yaş üstü herkes katılabilecek. Sokak basketbolunda mücadele edecek takımlar, 3 asil ve 1 yedek sporcudan oluşacak. Kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoriden oluşacak olan turnuvanın maçları, 5 gün boyunca Ayşe Zarakolu Parkı’ndaki basketbol sahasında oynanacak. Turnuva 20 Eylül’de engellilerin gösteri maçı ve yapılacak final karşılaşmasıyla sona erecek. Turnuvanın iki kategorisinde ilk 3’e giren takımlara kupa ve hediyeler verilecek.
“HEYECAN OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Turnuva hakkında bilgi veren Belediye Spor Şube Müdürlüğü eğitmeni İsmail Güzel, turnuvayı daha çok sokaklarda basketbol oynayan gençlerde bir heyecan oluşturmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Gençler sokaklarda daha çok kendi aralarında oynuyor. Hep aynı süregelen bir durum yaşanıyor. Turnuvayla bizler bu süregelen durumu farklı kılmaya çalışacağız. Sonuçta turnuvayla birçok grup ve kişi bir araya da gelmiş olacak. Basketbol şöleniyle gençler bir rekabet ve yarışma heyecanı içinde olacaklar. Bu heyecan ve coşku gençlerde basketbol açısından ekstra motivasyon da sağlayacak” dedi.
“DİĞER TURNUVALARA ÖN AYAK OLACAK”
Sokak sporunu yaygınlaştırmayı da amaçladıklarını anlatan Güzel, bölgede spor tesislerinin oldukça az olduğunu ve bundan dolayı halkın istediği gibi spor yapamadığını belirtti. Sokaklarda spor yapma imkanlarının yeterli düzeye gelmesi için de turnuvanın önemli olduğunu dile getiren Güzel, basketbolla başlayan turnuvanın ilerleyen günlerde farklı branşlarla düzenlenecek organizasyonlara da ön ayak olabileceğini belirti.