TRABZON (AA) - Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde, merhum eski bakanlardan Adnan Kahveci anısına halk koşusu düzenlendi.

Köprübaşı Kaymakamlığı ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Adnan Kahveci Köprübaşı Halk Koşusu, 150 sporcu ile vatandaşların katılımıyla yapıldı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'nun başlama işaretini verdiği koşuda, AK Parti Trabzon Milletvekilli Salih Cora ile Köprübaşı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan da 5 kilometrelik yarışta mücadele etti.

Yarışmada Ömer Alkanoğlu birinci, Bahattin Üney ikinci, Serdar Çetin de üçüncü oldu. Yarışa katılan Köprübaşılılardan 84 yaşındaki Altan Aksoy'a da jüri özel ödülü verildi.

Dereceye giren sporculara para ödülü verilen yarışmada, tüm katılımcılara tişört, ayrıca Trabzonun plaka koduna atfen ilk 61 arasında yer alanlara Trabzonspor'un yeni sezon forması hediye edildi.

Milletvekili Köseoğlu, yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'un sporun başkenti olduğunu ifade ederek, "Bu tür etkinliklerin artması için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Cora da "Spor sağlıktır, huzurdur, mutluluktur. Kötü alışkanlıklardan arınmaktır. Herkes imkanları ölçüsünde spor yapmalıdır" diye konuştu.

Yarışmayı Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdür Vekili Adnan Köseoğlu da takip etti.