BALIKESİRSPOR'da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçından sonra Passolig kartları bloke edilen Kuzey (Skorboard tarafı) ve Doğu (Maraton) tribünlerindeki taraftarlar stada giremedi ve maçı TV'den izlemek zorunda kaldı. Bu nedenle seyirci ortalaması beklentilerin çok aşağısında kaldı. Maçı yaklaşık 2 bin kişi izlerken, Kardemir Karabükspor için ayrılan tribünlerde boş kaldı.
Balıkesirspor sahaya ideal kadrosuyla çıktı. Geçen haftaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında çift sarı karttan oyundan ihraç olan ve cezasını Alanyaspor maçıyla tamamlayan Alfred Sankoh ilk 11'de yer aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Alanyaspor maçlarında kaçırdığı gollerle tepki çeken Muğdat ise bu kez yedek soyundu. Teknik Direktör Erkan Sözeri, Muğdat'ın yerine Yiğit Gökoğlan'a şans verdi. Balıkesirspor'un yaklaşık bir hafta denedikten sonra sözleşme imzaladığı Brezilyalı orta saha oyuncusu Yago Rodrigues Soares maçı tribünden izledi.
Balıkesirspor'un eski futbolcuları İzzet Yıldırım, Muhammet Reis, Rıza Efendioğlu, İsmail Dinler bu kez rakip takımda ilk 11'de sahaya çıktı. İlhan Depe yedekler arasında yer aldı. Balıkesirsporlu taraftarlar daha önceki iki şampiyonlukta büyük katkısı olan ve sahaya rakip takımın kaptanı olarak çıkan Muhammet Reis'e sevgi gösterilerinde bulundu.
Balıkesirsporlu taraftarlar Maraton tribününe "deli sevmek ruhumuzda var" ve "başarıya değil armaya" yazılı pankartlar astı. Kırmızı beyazlılar maç öncesi İstiklal Marşı okunurken dev Türk bayrağı açtı.