Seronava Seramik İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre ve Merkezi’nde bu yıl 27. düzenlenen UNİCERA Seramik Banyo Mutfak Fuarında görkemli bir tören ile TSE Çift Yıldız Kalite Belgesini TSE Planlama ve Koordinasyon Müdürü Metin İnal’ın elinden aldı. Törene ayrıca TSE İzmir Bölge Müdürlüğü’nden Yüksek Kimyager ve Yapı Malzemeleri Uzmanı Mehmet Arslan da katıldı.
Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper, konuyla ilgili açıklamasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Türkiye’de sanayinin kalitesini artırmak amacıyla başlayan “TSE Çift Yıldız” uygulaması çerçevesinde; Duvar, Yer ve Sırlı Porselen ürün gruplarının tamamında TSE Çift Yıldız kalite belgesini almaya hak kazanan ilk seramik fabrikası olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Kaliteden hiçbir zaman ödün vermeden çalıştıklarını ve bundan sonra da bu çalışmaların artarak devam edeceklerini söyleyen Alper, “Kaliteden ödün vermeden çalıştıklarını belirterek “Bu belge ile kalitemiz bir kez daha tescillendi. Bu kapsamda da AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarımız hızla devam edecek. W. Edwaeds Deming’ in söylediği gibi “Kalite nerede üretilir? Kalite Yönetim Kurulu Odasında üretilir.” Sözünden ilham alarak yönetim kurulumuzun desteği ile bu tür yatırım ve çalışmaları sürecek” dedi.
Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper, törende yerli ve yabancı iş ortaklarının da aralarında bulunmasını kendilerine ayrı bir mutluluk yaşattığını söyledi.