Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yeni rektörün belirlenmesi için yapılan seçimler dört adayın katılımıyla Troia Kültür Merkezi'nde başladı. Saat 17.00'ye kadar devam edecek oy kullanma işleminde 689 öğretim üyesi sandığa gideceği seçimlere, bir öğretim üyesinin tişörtlü protestosu damgasını vurdu.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in görev süresinin dolması nedeniyle yapılan rektörlük seçimleri, Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde çoğunluğun sağlanması üzerine saat 09.00'da başladı. Rektör Prof. Dr. Laçiner, oy kullanacak öğretim üyelerine seçimle ilgili bilgiler aktardı. Yapılan önerileri oylayarak sandık kurulunu belirledi. Seçimlerin üniversite için hayırlı olmasını dileyip, sözü sandık kurulu başkanı Prof. Dr. İhsan Yılmaz'a bıraktı. Sandığın mühürlenmesinin ardından ise oy kullanma işlemine geçildi. Toplam 689 öğretim üyesinin saat 17.00'ye kadar oyunu kullanacağı seçimlerde, öncelik mazereti bulunan akademisyenlere tanındı.
SEÇİM DÖRT ADAYLA BAŞLADI
Günler öncesinden yapılan açıklamalarla ÇOMÜ rektörlüğü için toplam 6 aday ortaya çıkarken, seçimlere iki gün kala Prof. Dr. Hamit Er'in, seçimden bir gün önce ise Prof. Dr. Aziz Kılınç'ın adaylıktan çekildiklerini açıklamasıyla yarışta dört aday kaldı. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, seçimlerde en az altı aday koşulu bulunduğunu, sandıktan altı adaya oy çıkmaması durumunda Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), seçimi iptal ederek bir ay sonrası için belirleyeceği yeni tarihe erteleyeceğini duyurdu. Bunun üzerine saat 17.00'de tamamlanacak oy kullanma işlemi sonrasında seçim öncesi adaylığını açıklayan mevcut Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Prof. Dr. Arzu Mirici, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz ve Prof. Dr. Yücel Acer'in dışında başka adaya oy çıkıp, çıkmayacağı merak edilmeye başlandı.
SEÇİMDE TİŞÖRTLÜ PROTESTO
Üniversite yönetimiyle bir süredir problem yaşayan ve aldığı 13 aylık uzaklaştırma cezasının ardından, açtığı davaları kazanıp dün yeniden derslere girmeye başlayan ÇOMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Rıza Gezen, seçimlere oy kullanmak için üzerinde yazılar bulunan beyaz bir tişörtle gelerek mevcut yönetimi protesto etti. Gezen, ön tarafında 'Zulüm, işkence, eziyet out', arkasında ise 'Entrika, kumpas, paralel yapı out' yazılı tişörtle oy kullanmak için sıraya girdiği sırada, yakınındaki protokol koltuğunda oturan Rektör Laçiner ayağa kalkıp uzaklaştı. Gezen, oyunu kullandıktan sonra sessiz bir şekilde salondan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI