BURSA’nın Kestel İlçesi’nde, Endüstri Meslek Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki M.S.’nin, sınıfta öğretmeni tartakladıktan bir gün sonra müdür yardımcısının odasına satırla zarar verdiği öne sürüldü. Hakkında soruşturma başlatılan M.S. okuldan uzaklaştırılırken, Eğitim Sen Sendikası Kestel Şubesi üyeleri saldırıyı okul önünde protesto etti.

İddiaya göre olay, geçen 3 Kasım günü Kestel Bursa Çimento Fabrikası Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Okulun 9’uncu sınıfında 2 yıldan beri okuyan M.S., sınıfta ders sırasında, belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı öğretmen Serhat Karabulut’a saldırarak, tartakladı. Saldırıya uğrayan öğretmen hastaneden 4 gün iş göremez raporu aldı. Öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası veren idareciler, polise suç duyurusunda bulundular. Olaydan bir gün sonra bu kez elinde satırla okula gelen M.S. Müdür Yardımcısı İbrahim Özbalkan’ın odasına girerek masa ve eşyalara zarar verdi.

Okuldan tasdikname ile uzaklaştırılan M.S.’nin yarın Cumhuriyet Savcılığı’na ifadeye götürüleceği bildirildi.

Saldırı Eğitim-Sen Kestel Şubesi üyeleri ve meslektaşları tarafından bugün okul önünde düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Eğitim-Sen yöneticisi Fadime Erezlen’in okuduğu basın açıklamasında, eğitimde, emekçilere yönelik şiddet kınanarak, "Meslek onurumuza sahip çıkacağız. Sevginin, saygının ve merhametin öğrenildiği yerler olması gereken eğitim yuvalarımız, ne yazık ki şiddetin, çatışmanın ve öfkenin merkezi haline gelmeye başladı. Bu durum eğitim sistemimizin çok ciddi şekilde sorgulanması gerekliliğini bir kez daha göstermiştir. Son yıllarda ülkemizin her yerinde, her kademedeki öğretmen ve idarecilere yönelik hemen her gün bir şiddet olayı yaşanmaktadır. Biz eğitim emekçilerini darp eden, yaralayan, bazen de ölümümüze sebep olanlar maalesef en yakınımızda olan öğrenci ve velilerimizdir. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin güvenliğini sağlamak zorundadır" denildi.