Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Vali Dağlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer verdi;

Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren Türk Milleti'nin bağımsızlık inancını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği Büyük Zaferin 100’üncü yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, ulusumuzun tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Büyük mücadeleler sonunda kazanılmış olan kutsal vatan toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba, bugün bizim yolumuzu aydınlatan en önemli manevi kaynaklarımız arasındadır.

Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutlamanın yanı sıra Samsun’un ev sahipliğinde başlayacak olan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest Karadeniz’in heyecan ve gururunu da yaşıyoruz.

 Bu vesileyle bir kez daha, Milli Teknoloji Hamlemizin en güzel yansımalarına tanıklık edeceğimiz bu muhteşem festivale tüm halkımızı davet ediyor, keyifli bir festival yaşayacağımıza ve Millî Mücadelenin ilk adım şehri Samsunumuza yakışır bir misafirperverlik göstereceğimize yürekten inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, şanlı ordumuzun tüm mensuplarının ve Samsunlu hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.