İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezinde engelli  kadrosundan hemşire olarak görev yapan Eşref D, bir süre önce tayininin  Doğubayazıt Toplum Sağlığı Merkezine yapılması için kurumun müdürü Uzman Dr.  Toktaş ile görüştü. Toktaş, konuyu değerlendireceğini söyledi.

Pompalı tüfekle İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne gelen elinden engelli  Eşref D, Toktaş'ın makam odasına girdi.

Eşref D'nin pompalı tüfekle ateş açtığı Toktaş, makam odasının arka  tarafındaki bölüme geçerek, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Saldırgan, daha sonra ikinci kattaki atama servisine çıkarak, kurum  çalışanları Sezai Alpaslan ve bir kadını rehin aldı.

Güvenlik güçlerince ikna edilerek eylemini sonlandıran Eşref D.  gözaltına alındı.

"Kapıyı açtığım sırada direkt bana ateş etti"

İl Halk Sağlığı Müdürü Toktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eşref  D'ye daha önce başka birimde görevlendirilmesi konusundaki talebini  değerlendireceğini söylediğini anlattı.

Zanlının, değerlendirme sürecini beklemeden pompalı tüfekle kuruma  geldiğini belirten Toktaş, "Özel kalem görevlim telefonla, Eşref D'nin pompalı  silahla geldiğini söyledi. İçeride bazı basın mensubu arkadaşlar da varken arka  kapıyı açtığım sırada direkt bana ateş etti. Allah'tan bize bir şey olmadı.  Kurşun arka kapıya değdi. Bu personel şükür, etkisiz hale getirildi." diye  konuştu.

Toktaş, Eşref D'yi daha önce de talebi üzerine başka birimlerde  görevlendirdiklerini ancak o birimlerde de problem çıkardığını söyledi.

Toktaş, "Başka aile hekimliklerine görevlendirme yaptığımızda onları  tehdit etti. Onlarla ilgili de idari soruşturmalar yürütmüştük. Kısa sürede  hastaneden tekrar iade edilmiş bir personeldi." ifadelerini kullandı.

- "Silah doğrultup 'Görevlendirmemi Doğubayazıt'a yaz.' dedi"

Kurum çalışanı Alpaslan da Eşref D'nin, Toktaş'a silahlı saldırıda  bulunduktan sonra atama servisine gelip kendisi ve yanındaki kadını rehin  aldığını anlattı.

"Silahı doğrultup 'Görevlendirmemi Doğubayazıt'a yaz.' dedi. Ben de  'Otur, sakinleş, yazacağım.' dedim.  'Hayır.' dedi." ifadelerini kullanan  Alpaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görevlendirme yazısını yazıp kendisine uzattım. Baktı, 'Bir sıkıntı  var mı?' dedi. Ben de 'Yok.' dedim. Daha sonra 'Bunu kim imzalayacak?' dedi. Ben  de müdür beyin imzalayacağını söyledim. Bana 'Müdür bey, ben silahlıyken buraya  gelir mi?' diye sordu. 'Hayır, gelmez.' dedim. Atama yazısını bana verip 'Al  götür, imzalat getir.' dedi.

Ben de alıp çıktım. Müdür bey imzaladı, polisler yazıyı alıp  saldırganı ikna etmeye çalıştılar. Daha sonra gözaltına alınıp götürüldü."

Kaynak:Milliyet