Ünlü ses sanatçıları, özellikle de rock müzik yapanlar tarafından şov amaçlı kullanılan renkli saçlar artık moda oldu. Artık, sokakta bu renkli saçlara rastlamak mümkün.
Bir tutam renkli saç Amerikalı ünlü model Kylie Jenner ile başlayan ardından Türk pop müziğin ünlü ismi Hande Yener’in de yoğun olarak kullandığı renkli saçlar, bu yazın saçtaki moda trendi oldu. Adana’da, modanın öncülerinden Aykut Hizar, saçların arasına bir tutam olarak kaynak yapılan saçların kişinin yüzüne farklı ve eğlenceli bir ışıltı kattığını, bu yüzden büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Gerçek saç tellerinin bir tutamının turuncu, kırmızı, yeşil, pembe, mavi ve mor gibi her renkte boyanan saçlarda iki farklı renk kullanarak, preslenmiş saç izlenimi verildiğini söyledi. Aykut Hizar, “Kendim geliştirdiğim özel bir boyama tahtasında bir tutam saçı iki farklı tonda dilimler halinde boyayarak yaptığım kaynak saçlar her yaş kesimince tercih görüyor” dedi.
Günde 50-100 arasında kaynak renkli saç hazırladığını belirten Aykut Hizar, "Artık sokakta her adım başında saçında bir tutam renkli saç olan genç kız ya da kadın görmek mümkün olacak. Bu moda tahminimizden de çok tuttu" diye konuştu.