Hükümet tarafından herhangi bir şekilde sosyal güvencesi bulunmayan hastaların göz önünde bulundurulduğu açıklandı. Bir süredir çeşitli çalışmaların yapıldığı ve sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından alınan bir karar sonrasında verem hastalığı ile mücadele eden kronik hastaları için devlet tarafından aylık ödeme yapılmasına karar verildi. 

Yapılan detaylı incelemelerin ardından genel anlamı ile kronik hastaların bakım, beslenme gibi masraflarının kişilerin bütçelerine yük olmaması için devlet tarafından karşılanmasının doğru olacağına karar verildi. Bakanlık tarafından bu durumda olan hastaların inceleme altına alınmasına karar verildi. Yapılan incelemeler sonrasında hastanın durumuna göre ayda bin liraya kadar ödeme yapılmasına karar verildi. 

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu konuda ortak bir çalışma yürüttükleri tespit edildi. Kronik hastalara maddi destek sağlayacak uygulamanın şimdiden merak konusu olması dikkat çekti. Sadece verem hastalarının değil aynı zamanda kanser hastalarının da devlet tarafından yapılacak yardımlardan yararlanması için harekete geçilmesi bekleniyor. Çalışmanın başarılı olması ile birlikte bir süre sonra bu sınırların genişletilmesine karar verildi. Sınırların genişletilmesinin ardından nadir hastalığı bulunan kişilerinde bu destekten ilerleyen zamanlarda yararlanması için bir çalışma taslağı hazırlandı. Merak edilen uygulamanın önümüzdeki ay başlayacağı açıklandı.