Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, seçim çalışmalarını memleketi Oltu ilçesinde sürdürdü. İlçede büyük bir coşkuyla karşılanan Ala, bir dizi açılış programına katıldı. Ala, "Türkiye’yi 70’lere 80’lere götürmek istiyorlar" diye konuştu.
İçişleri eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kentte ilk olarak Yakutiye Bilgi Evi’nin temel atma törenine katılan Ala, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile birlikte temel attıktan sonra bir kırtasiye firmasının açılışına katıldı.
Ala daha sonra beraberindekilerle bir takım açılış ve programa katılmak üzere memleketi Oltu’ya geçti. ilçede coşkuyla karşılanan Efkan Ala ilk olarak Oltu Birlik Beraberlik Vakfı tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışmasının ödül törenine katıldı. Burada dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Ala, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.
Ala burada yaptığı konuşmasına Oltulu olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek başladı.. Oltuluların bugüne kadar Ak Parti’ye verdiği hizmetlerden dolayı her zaman minnettar olduklarının altını çizen Ala: "Sevgili Hemşehrilerim, Türkiye önemli bir dönemeçten geçmektedir. Önümüzde seçimeler var. Bu seçimler ki Yeni Türkiye’nin başlangıcıdır. Şuan ülkemiz dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin oluşturduğu bir birliğin başkanı. hedefimiz ilk 10’un içerisine girebilmek. İstikrar diyoruz ve Türkiye’nin hedefleri diyoruz. Bunları ortaya koyunca zaten işçisinden memuruna, çiftçisinden öğrencisine varıncaya kadar sorunların hepsi bir bir çözülecektir. Ama eğer bu sistemi çözen mekanizma berhava edilirse, iklim bozulur sorunlar çözülemez hale getirilir. Şimdi biz sorunları çözmeye odaklanmış, sistemi istikrarlı bir biçimde geliştirmeye adamış bir parti olarak milletimizin desteğiyle hareket ediyoruz, ama diğerleri zihinlerini 1940, 1970 lere kodlamış, nasıl tuzak kurarız, nasıl bunları uçurumdan atarız, bunlarla uğraşıyorlar." diye konuştu
Açılış kurdelesini kesen Ala daha sonra ilçedeki sendika temsilciliklerinde sendika üyeleri ile biraraya geldi. Ala’nın ilçede son olarak toplum ve kanaat önderleri ile buluştu.