TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı'nın, FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Final organizasyonunun final maçında, Fransa'nın Nanterre takımına yenilerek ikinci olmasına ilişkin, "Bu maçı son saniyede kaybettiğimiz için üzgünüz" dedi.

Süleyman Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşamki final maçını izlediğini hatırlattı. Trabzonspor Medical Park'ın, Nanterre takımına son saniyede 64-63 yenilerek, ikinci olduğunu belirten Soylu, "Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda Erdoğdu Anadolu Lisesi takımımız dünya şampiyonu oldu. Dün akşam da basketbolda Trabzonspor Medical Park takımımız Avrupa ikincisi oldu. Bu maçı son saniyede kaybettiğimiz için üzgünüz" diye konuştu.

Spordaki bu başarılarda Trabzon'a yapılan yatırımların büyük etkisinin olduğunu ifade eden Soylu, şunları söyledi:

"Bundan sonra da spordaki başarılar devam edecek. Trabzon'da çeşitli spor tesisleri yaptık. Lise takımımız futbolda dünya şampiyonu oldu. Basketbol takımımız son salisede kaybettiği maçla Avrupa ikincisi oldu. Neden? Çünkü buraya bir milyar lira yatırım yapıldı. Bu başarılar daha da artacak. Çocuklarımız daha da iyi imkanlarda spor yapacak." 

Soylu, spor tesislerinin AK Parti iktidarı döneminde artmaya devam edeceğini belirterek, "Geçmişte bu tesisler var mıydı? Yok. Önümüzde 4 yıl seçimsiz bir dönem var. Eğer bir ülke ekonomisi sarsılmadan 3 seçim kaldırıyorsa, o ülke büyük ve kuvvetli bir ülkedir" değerlendirmesinde bulundu.