ERCAN ATA - ANKARA /

Fanatik Beşiktaşlı olduğu öğrenilen İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron da karşılaşma öncesi protokol tribünündeki yerini aldı. Üzerindeki yeşil kıyafetinin içine Beşiktaş forması giyerek tuttuğu takımı desteklemeye gelen Oron, Gençlerbirliği ve Beşiktaşlı yöneticilerden yoğun ilgi gördü. Oron, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la tokalaşarak ayaküstü sohbet etti.

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında 3 puanın yanı sıra 3000. gol için de mücadele ediyor. Ligde 1877. maçına başkent temsilcisi karşısında çıkan siyah-beyazlılar, rakip filelere göndereceği olası bir golde lig tarihindeki 3000. golüne ulaşacak. Siyah-beyazlılar 3000. golünü kaydedecek futbolcu da adını Beşiktaş tarihine yazdırmayı başaracak.

İlk 4 haftada 12 gol kaydeden ve ligin en golcü takımı konumunda bulunan Beşiktaş, 58. sezonunu geçirdiği ligde geride kalan 1876 maçta 1002 galibiyet, 525 beraberlik ve 349 yenilgi aldı, 2999 gol atıp, kalesinde 1561 gol gördü.

Gençlerbirliği maçı için Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yaklaşık 6 bin 800 Beşiktaş taraftarı geldi. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren siyah beyazlı taraftarlar "Ankara size deplasman değil" tezahüratlarında bulundu.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, yüzde 5'lik kontenjan dışında sol kapalı ve kale arkası tribünlerinin tamamını Beşiktaş taraftarına açtı.

Öte yandan karşılaşmada bin 100 Gençlerbirliği taraftarı takımını destekleyecek. Ayrıca karşılaşmayı ulusal ve yerel toplam 130 basın mensubu karşılaşmayı takip edecek.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Artan terör olayları nedeniyle Başkent'teki karşılaşma için yoğun güvenlik önlemleri alındı. 19 Mayıs Stadı çevresinde ve saha içinde güvenliği sağlamak amacıyla 170 özel güvenlik görevlisi, bin 50 polis olmak üzere toplam bin 220 güvenlik mensubu görev yapacak.