Galatasaray Liv Hospital, Euroleague Top 16 F Grubu 3. hafta maçında deplasmanda Kızılyıldız’ı 65-74 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın antrenörleri karşılaşmayı değerlendirdi.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, maçta iyi bir performans gösterdiklerini ifade ederek, "Bu sezon en iyi savunma yaptığımız maç oldu. Özellikle, Marjanovic bizim için çok tehlikeli bir oyuncu. Onun oyunda olduğu dakikalarda ciddi anlamda sıkıntı çektik savunmada. Hücumda sabırlı olduk ve doğru atışları bulduk. İkinci yarıda ikili oyunlarla Kızılyıldız savunmasını delip, çok kolay basketler bulduk. Kızılyıldız çok iyi ama genç bir takım, onlar bu atmosferden bizden daha fazla etkilendiler. Bizim için çok önemli bir deplasman galibiyeti oldu" dedi.
Ataman, İstanbul’da yaşanan olaylar sonrası yaptığı tepki çeken açıklamalarla ilgili olarak ise, "O konuşmadan ötürü vicdanım rahat değil. Bilmeden vermiş olduğum bu ifade için. Ölüm olayından sonra derhal özür diledim. Bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Genç kardeşimin vefatında, ne benim ne de oyuncularımın en ufak bir tahriği, kusuru olmadığını hepiniz biliyorsunuz" şeklinde konuştu.
"İNŞALLAH, BİR SONRAKİ SIRBİSTAN ZİYARETİMDE GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ SPORTİF AMAÇLA GELİP GÜZEL BİR MAÇ OYNARIZ"
Maçta taraftarın gösterdiği tepkiyi de yorumlayan Ataman, "Tepkileri anlayabiliyorum ama sonuçta son derece temiz bir basketbol seyircisi vardı. İnşallah, bir sonraki Sırbistan ziyaretimde geçmişte olduğu gibi sportif amaçla gelip güzel bir maç oynarız" diye konuştu.
RADONJIC: "MAÇIN GENELİNE GALATASARAY LIV HOSPITAL HAKİMDİ"
Kızılyıldız Başantrenörü Dejan Radonjic ise Galatasaray Liv Hospital’ı tebrik ederek, "Güzel bir karşılaşma oldu. Maçın başlarında iyiydik ama daha sonra Galatasaray’ın istediğini almak için seferber olduğunu gördük. Galatasaray Liv Hospital yaptığı takviyelerle daha da güçlü bir takım haine gelmiş. Son ana kadar gruptan çıkmak için mücadele edecek bir ekip. Biz de karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koyduk ama maçın geneline Galatasaray Liv Hospital hakimdi" dedi.