Lige iyi bir başlangıç yaparak, haftalarca liderlik koltuğunda oturan Samsunspor, ilk yarının son 6 haftasında gol atamayıp, galip gelemeyince devreyi 9. sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlılar, ligin ikinci yarısındaki ilk maçını yarın kendi sahasında saat 17.30’da Altınordu ile oynayacak.

Samsunspor ile Altınordu daha önce 9 kez resmi müsabakalarda karşı karşıya geldi. Samsunspor, rakibi Altınordu’ya bu karşılaşmalarda bariz bir üstünlük kurdu. 9 karşılaşmada da rakibine yenilmeyen Samsunspor, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Kırmızı-beyazlı ekip, kendi sahasında oynadığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, bu karşılaşmalarda 7 gol attı ve kendi kalesinde ise 1 gol gördü. Toplam 9 karşılaşmada ise rakip filelere 18 gol atan Samsunspor, kalesinde ise 5 gol gördü. İki takım arasında oynanan en son maçı ise Samsunspor deplasmanda 4-0 gibi net bir skorla kazandı.

Karşılaşma öncesinde Samsunspor 17 haftada topladığı 25 puanla 9. sırada yer alırken, Altınordu ise 17 haftada topladığı 24 puanla 11. sırada yer aldı. Samsunspor ligde oynadığı son 6 haftada 3 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak 3 puan toplayabilirken, Altınordu ise son 6 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 6 puan toplayabildi.

Yarın saat 17.30’da Samsun 19 Mayıs Stadyumunda oynanacak karşılaşmayı hakem Süleyman Abay yönetecek.