Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Bir Günlük Hayat Bilgisi Öğretmenim Olur musun?” projesi kapsamında Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine hayat bilgisi dersi verdi. Öğrenciler ile tecrübelerini paylaşan Başkan Ak, “Ben bir belediye işçisinin zor şartlarda, burslarla okumuş bir oğlu olarak bu makama Cenab-ı Allah nasip etti, geldim. Ama çalışarak, gayret göstererek, hedef koyarak geldim. Sizler de eğer kendinize bir hedef koymuşsanız önce kendinize güveneceksiniz, sonra iyi bir bilgi birikimi ile kendinizi yetiştireceksiniz” tavsiyesinde bulundu.
Kendisini tanıtan bir slayt gösterisinin ardından dersine başlayan Mustafa Ak, “Yoklamayı yapmış kabul ediyorum, çünkü herkes gelmiş” espirisini yaptı. İnsanın ‘ben’ kelimesini çok fazla kullanmak yerine ‘biz’ demesi ve böylece başarılarına toplumu da ortak etmesi gerektiğini belirten Başkan Ak, “Bizler de bir yere gelebilmişsek, bir başarı elde edebilmişsek bunda anne babamızın, öğretmenlerimizin, arkadaşlarımızın çevremizin mutlaka katkısı vardır. Onlarla beraber bu başarıyı elde etmişizdir. Burada herkesin birbirini eğitmesi söz konusu. İyi arkadaşlarla berabersek iyiye, kötü arkadaşlarla berabersek kötüye doğru gideriz” dedi.
Gençlere bu yaşları iyi değerlendirmelerini öneren Başkan Ak, “Sizlerin bundan sonraki ders hayatında umut ediyorum ki, ‘Başkan gelmişti, ders yapmıştı ve şunları söylemişti. Bize faydası dokundu veya etkilendik’ dersiniz. Aslında bu dersi koymalarının amacı da, bizim gibi hayatın belli bir aşamasında bir yerlere gelmiş kişilerin sizin hayatınızda bir rehber olması” diye konuştu. Siyaseti insanlara hizmetin bir aracı olarak gördüğünü anlatan Başkan Ak, “Siyaseti eğer amaca dönüştürmeden araç olarak kullanırsanız millete büyük faydalar sağlayabilirsiniz, amaca dönüştürürseniz sadece kendinize fayda sağlarsınız. Hedefimiz Allah’ın rızasını kazanmak” dedi. Derste öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtlayan Mustafa Ak, “İlçemizde bugüne kadar yapmak isteyip de hayata geçiremediğiniz projeleriniz var mı?” sorusuna verdiği yanıtta yapım çalışmaları hızla devam eden Gümüşdere Ihlamur Vadisi projesini gerçekleştirmenin kendisi için çok önemli bir hedef olduğunu belirtti. Eskiden kokusu nedeniyle insanların etrafından geçemediği dereyi ıslah ederek temizlediklerini kaydeden Başkan Ak, “Dereyi etrafında gezilebilecek, hatta üzerinde kayıkların yüzebileceği hale getiriyoruz. İnşallah bu projeyi Keçiören’e kazandırmak istiyorum. Ayrıca yeşillendirme, ağaçlandırma çalışmalarına da çok önem veriyoruz. Ovacık’ta 1 milyon metrekarelik Keçiören Kent Ormanı insanlarımızın nefes aldığı, doğa sporlarını ve çeşitli aktiviteleri yapabildiği bir mesire alanı olacak. Onu da inşallah kazandıracağız Keçiören’e” bilgisini paylaştı.
Keçiören’i Ankara’nın ‘kültür başkenti’ yapmaya çalıştıklarını da ifade eden Başkan Ak, “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, uyuşturucudan uzaklaştırmak ve onları bilinçlendirmek adına çalışmalar da yapıyoruz. Kaymakamlığımızın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Müftülüğün ve diğer kurumların katkı sağlamış olduğu bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Demek ki belediyeler sadece kaldırım yapmıyor, asfalt dökmüyor, park bahçe yapmıyor, aynı zamanda o şehrin içinde yaşayan insanlara da katkı sağlıyor” dedi.
Bir öğrencinin “Hayatınızda keşke dediğiniz olaylar, anlar var mı?” sorusu üzerine samimi itiraflarda bulunan Mustafa Ak, öğrencilik yıllarında başından geçen bisiklet kazasını anlatarak “Normalde sporcu biriydim, okul takımındaydım, ama o trafik kazası benim bütün hayatımı bir anda değiştirdi. Bacağım kırıldığı için sporu bırakmak zorunda kaldım. Futbol hayatım bitti. Havacılık ile ilgili çok büyük merakım vardı. Lisede paraşüt kolu başkanıydım. Eğitim bitmiş, atlamaya gidecektik. Onu da yapamadım. Şimdi şöyle düşünüyorum. Cenab-ı Allah bize öyle bir anda musibet gibi görünen bir şey verdi ki hayatımızın rengi değişti. Karlı bir kış günüydü, annem dedi ki ‘bugün bisikletle gitme’, ama ben inatlaştım, bisikletle gittim ve o kaza başıma geldi. Eğer o bisikleti kullanmasaydım anne sözünü dinleseydim belki hayatım çok başka şekilde devam edecekti. Yani benim keşke annemin sözünü dinleseydim dediğim konulardan bir tanesidir” yanıtını verdi.
Ders sırasında öğrencilerin ilgisini üst seviyede tutmayı başaran Başkan Ak’ın “Zil ne zaman çalacak? Blok ders mi yapalım?” espirisi öğrencilerden alkış aldı. “Bulunduğunuz yere gelirken ne tür zorluklarla karşılaştınız?” sorusu üzerine babasının bir belediye işçisi olduğunu söyleyen Mustafa Ak, “Zor şartlarda burslarla okumuş bir kardeşiniz olarak, bu makamlara Cenab-ı Allah nasip etti, geldik. Ama çalışarak, gayret göstererek, hedef koyarak geldik. Sizler de eğer kendinize bir hedef koymuşsanız önce kendinize güveneceksiniz, iyi bir bilgi birikimi ile kendinizi yetiştireceksiniz, donanımınızı gerçekleştireceksiniz, sonra da onun için var gücünüzle çalışacaksınız. Bizim ihtiyacımız olan çalışmak, çalışmak, çalışmak…” nasihatinde bulundu.
Başkan Ak, dersin sonunda öğrencilerle birlikte selfie çektirmeyi de ihmal etmedi.