Kırmızı-beyazlı ekibin genç teknik direktörü Ümit Özat, Samsunspor Nuri Asan Tesisleri’nde haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Özat, yarım saat boyunca Adana Demirspor karşılaşması, bir sonraki hafta oynanacak Karşıyaka maçı ve gazetecilerin sorularına karşılık yorumlarda bulundu.

"YEDİĞİMİZ GOLLERİN HEPSİ BİREYSEL HATALARDAN GELDİ"
Adana Demirspor karşılaşmasında 3-1 geriye düştükten sonra beraberliği yakalamanın önemli olduğunu belirten Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Adana Demirspor karşılaşmasında 8 tane net pozisyonumuz var. Adana Demirspor gibi bir takıma karşı 8 tane net gol pozisyonu yakalamak önemli bir başarıdır. Ama bu işin sevindirici tarafı 3-1 geriye düştüğümüz maçı son 10 dakikada 3-3’e getirebilmekti. Yediğimiz gollerin hepsi bireysel hatalardan geldi. Adana Demirspor’un pas yaparak pozisyona girip kaçırdığı bir gol pozisyonu olmadı. Bizim takımımız gibi pas yaparak kaleye gidemediler. Kaleciyle karşı karşıya kalan taraf hep benim futbolcularımdı. Çok genç oyuncularla oynuyoruz. Bu yolda belki zaman zaman canımız yanacak ama şu anda pek fazla bir şey söylemeye gerek yok. Onlar da zamanla kendi hatalarından ders çıkaracaklardır. İnşallah Karşıyaka maçında burada kaybettiğimiz 2 puanı telafi edebiliriz. Bundan sonraki maçlarda yediğimizden fazla gol atmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

“İNGİLTERE’DE BİR ANTRENÖRÜN SÜRESİ 80 MAÇ, TÜRKİYE’DE 8 MAÇ”
Türkiye’de teknik adamlara az süre tanındığını söyleyen Teknik Adam Özat, “İngiltere’de bir antrenörün süresi 80 maç, Türkiye’de 8 maçtır. 2 sene üst üste travmadan dönmüş bir takımın, en az 8 oyuncusu değişmiş bir takımın hemen bir galibiyet alıp ‘biz şampiyon olacağız’ havasına girmesi doğru bir yaklaşım değil. 8 oyuncumuzu yeniledik. Bu oyuncularının yaş ortalaması 19 ve 23 yaş arasında. Şuna inanın; Hiç kimse benden daha çok şampiyon olmak istemez. Çünkü antrenörlük kariyerimdeki ilk şampiyonluğum olacak. Bunu yaşamak için gece gündüz çalışıyorum. Maçların analizlerini yapıyoruz. Tesislerde kalıyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Oyuncularımız da ellerinden geleni yapıyor. Bu yolda yere düştüğümüz zamanlarda olacak ama kalkmasını bileceğiz” şeklinde konuştu.

“BU TAKIMIN GEÇMİŞTEN GELEN BİR PAS KÜLTÜRÜ YOK”
Takımın pas yapma alışkanlığının olmamasından yakınan Özat, “1-1,5 aydır bu takımla beraber çalışıyoruz. Bu takımın geçmişten gelen bir pas kültürü de yok. Bu takım daha öncelerden oynamış Ofoedu’ya, oynamış E’Mbilla’ya uzun topla gole gitmiş. Biz artık bir oyun anlayışı yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu 20-25 günde olacak bir iş değil. Biz bu eksiklerimizi pratik olarak uygulamaya çalışıyoruz. Bundan daha sonraki günlerde daha iyi olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“MUSTAFA FREE KİCK ATSIN DİYE BİLEREK DÜŞMÜYORUZ”
Tehlikeli bölgede duran top kazanmak için hile yapmadıklarını belirten kırmızı-beyazlı takımın hocası Özat, “Hiçbir takım tehlikeli bölgede bilerek düşüp faul kazanmak için bir çalışma yapmaz. Bizim bütün duran toplarımız önce Mustafa Sevgi, sonra Mehmet Çakır kullanıyor. Biz Mustafa free kick atsın diye bilerek düşmüyoruz. Çünkü o zaman hileye girer. Bize yapılanların hepsi bariz fauldü. Futbolda hatalar vardır. Bazen bizim lehimize olabilir bazen de aleyhimize olabilir. Bize yapılan hareketler fauldü” açıklamalarında bulundu.

“GEÇEN HAFTADA Kİ PENALTILARIN ETKİSİNDE KALINDIĞI İÇİN BU HAFTAKİ PENALTIMIZ VERİLMEDİ”
Bariz bir penaltı pozisyonunun verilmediğini iddia eden Ümit Özat, “Bu hafta verilmeyen penaltımız geçen hafta verilen penaltılarımızdan daha net bir penaltıydı. Geçen haftada ki penaltıların etkisinde kalındığı için bu haftaki penaltımız verilmedi. Sanki Samsunspor’a üst üste 2 hafta penaltı verilmiyormuş gibi bir hava yaratılıyor. Penaltımız verilmiş olsaydı maçın çehresi çok farklı olabilirdi” diye sözlerini sonlandırdı.
Öte yandan teknik direktör Ümit Özat, Adana Demirspor maçında sakatlanan Mehmet Çakır’ın Çarşamba veya Perşembe günü takımla birlikte çalışmalara katılabileceğini sözlerine ekledi.