KAYSERİ, () - KAYSERİ'nin Bünyan ilçesindeki camileri, ilçe belediyesinin kurduğu ve tamamı kadınlardan oluşan 22 kişilik ekip temizliyor.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, tamamı kadın 22 kişiden oluşan cami temizlik ekibinin göreve başladığını söyledi. Başkan Şinasi Gülcüoğlu, “Hayata geçirilen yeni hizmet ile hem kadınların iş hayatında daha fazla yer almasına katkı sağladık hem de ibadethanelerin temizliğini yaparak ilçede bu alanda farklı ve yeni bir hizmete imza attık. Bünyan Belediyesi olarak belediyecilik algısını farklı bir hizmet noktasına götürmek için çalışıyoruz. Bu çerçevede camilerimizin bakım, onarım ve temizlik gibi bir takım işlerini üstlendik. Bu manada oluşturduğumuz 22 kişilik ekip ile başta Bünyan merkezindeki camilerimiz olmak üzere 6360 sayılı yasayla bizlere mahalle olarak bağlanan yerleşim yerlerimizin camilerin de temizliğine başladık. Gerçekten camilerimiz bizim her gün 5 vakit buluştuğumuz ve yaradana kulluk borcumuzu ödediğimiz mekanlardır. Bu anlamda biz de cami ve Kuran kurslarımızın temizliğini yapıp gül suyuyla yıkayarak yeniden vatandaşımızın ibadetine sunuyoruz. İnşallah bu çalışmaları daha sistematik bir hale getirerek halk ile hizmeti buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Verilen bu yeni hizmetin istihdama olan katkısına da değinen Başkan Gülcüoğlu; ”Bu hizmeti tamamı kadınlardan oluşan 22 kişilik bir kadroyla yapıyoruz. Bu da ilçemizde hanımefendilerin işgücüne katılması, aile ekonomisine katkıda bulunması ve istihdam geliştirmesi adına farklı bir önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI