Ümraniye Belediyesi, Ümraniye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da 17 farklı noktada 60 kazan aşure kaynatırken; kardeş şehri Fojnica’da da aşure ikramında bulundu.

Muharrem aynının bereketini kardeş şehri olan Saraybosna’nın Fojnica şehriyle de paylaşan Ümraniye Belediyesi; Fojnica Çarşı Camii’nde yatsı namazından sonra ve Fojnica Belediyesi Ümraniye Kültür Merkezi’nde ise Ümraniye Belediyesinin Fojnica’da verdiği el sanatları eğitimlerinin sergi açılışından sonra yüzlerce kişiye aşure ikramında bulundu. Ümraniye Belediyesinin ahçıbaşı tarafından yapılan aşurelerin dağıtım programına Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemali Ergül, Fojnica Belediye Başkanı Sabahudin Klisura, Fojnica İslam Birliği Başkanı Ramiz Meşa, Yunus Emre Enstitüsü Fojnica Koordinatörü Yunus Cünedioğlu, Ümraniye Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Halit Tok, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına bağlı olarak Fojnica’da Eğitim Veren İğne Oyası ve Feretiko Hocası Naciye Sargın, öğretmenler, öğrenciler ve Fojnicalılar katıldı.

Aşure dağıtım programında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemali Ergül, Muharrem ayının öneminden ve Aşure âdetinden bahsederek, Ümraniye Belediyesinin Bosna’da gerçekleştirdiği faaliyetlerini anlattı. “Sizlere Başkanımız Hasan Can’ın selamını getirdim” diyen Ergül; Muharrem ayının hayırlara vesile olması duasında bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Fojnica Belediye Başkanı Sabahudin Klisura, programda yaptığı konuşmada kardeş şehirleri Ümraniye Belediyesine ve Başkan Hasan Can’a, yaptıkları katkılardan, Fojnica’da verilen el sanatları eğitimlerinden ve dağıtılan aşurelerden dolayı teşekkürlerini sunarak Muharrem ayının mübarek olması duasında bulundu.