Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, bazı köy muhtarları ile köylüler, elektrik kesintilerine tepki göstererek, trafo merkezini bastı. Jandarma köylülerin trafo merkezine girmelerine izin vermedi.
Nusaybin'in Bahçebaşı Köyü yakınlarında bulunan trafo merkezine gelen onlarca kişi, elektrik kesintilerine tepki göstererek içeri girmek istedi. Ancak kapıda önlem alan jandarma ekipleri, köylülerin içeri girmesine izin vermedi. Uzun süre burada bekleyen köylüler adına muhtarlardan oluşan bir komisyon, trafo merkezine alındı. Burada yetkililerle görüşen muhtarlar dışarı çıktıktan sonra, bugün yetkililerle görüşmek üzere olaysız bir şekilde dağıldı.
Duruca Köyü Muhtarı Zeki Fidan, elektriklerin arıza olmadan keyfi olarak her gün saat 20.00 ile 22.00 arasında kesildiğini belirterek, "Üç aydan beri her gün akşam aynı saatlerde 2 saat elektrik kesiliyor. Onlar da kesintiyi arıza diye rapor ederek bahane buluyorlar. Okula giden çocuklarımız var, ödevlerini yapamıyorlar. Üniversiteye hazırlanan çocuklarımız çalışamaz oldu. Bazı yatalak hastalarımız var cihazlara bağlı. Onlar da büyük sıkıntı çekiyor. Biz de köy muhtarları ve köy sakinleri olarak bir araya geldik. bu sorunu çözmek için bu akşam Bahçebaşı Köyü yakınında bulunan trafo merkezine geldik. Malesef karşımızda bir tek görevli çıktı. O da müdürleriyle telefonla görüşerek, bu gece elektriği saat 24.00'da kesme konusunda anlaştık. Çünkü o saatte çocuklarımız derslerini bitirmiş ve yatıyor olacak. Ama yarın DEDAŞ yetkilileriyle detayla olarak görüşüp bu soruna çözüm bulacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI